Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: finale Australian Open, schaatsen en eredivisievoetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: finale Australian Open, schaatsen en eredivisievoetbal

Vandaag is er weer volop aandacht voor sport. Roger Federer en Rafael Nadal nemen het tegen elkaar op in de finale van de Australian Open, in Berlijn strijden de schaatsers voor de Wereldbeker en ook de clubs in de eredivisie komen weer in actie. NPO Radio 1 is er van begin tot eind bij.

Afgelopen donderdag en vrijdag werden de twee halve finales in de Australian Open gespeeld. Roger Federer is voor de zesde keer finalist op dit toernooi. In een Zwitsers onderonsje met Stan Wawrinka klopte de viervoudig winnaar de winnaar van 2014. In de finale speelt hij tegen zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal. Laatstgenoemde wist na een bijna vijf uur durende partij Grigor Dimitrov te verslaan.

In 2011 stonden de rivalen voor het laatst tegenover elkaar in een grandslamfinale. Op Roland Garros won Nadal toen in vier sets. Marcella Mesker doet in Langs de Lijn En Omstreken uitgebreid verslag van de Australian Open.

Schaatsen

Naast het tennistoernooi wordt in Berlijn gestreden voor de Wereldbeker. De mannelijke schaatsers strijden vandaag op de 500 meter en de 1000 meter. Onder meer Ronald Mulder, Kai Verbij en Kjeld Nuis verschijnen aan de start. Bij de vrouwen wordt er gestreden op de 1000 meter en de 3000 meter. Schaatsters Jorien Ter Mors, Marrit Leenstra en Ireen Wüst komen in actie.

Eredivisie

In de eredivisie staan er maar liefst vijf wedstrijden op het programma:

12.30 uur:
SC Heerenveen - FC Groningen (Ragnar Niemeijer doet verslag )
14.30 uur:
Vitesse - AZ (Richard van der Made doet verslag)
Ajax - ADO Den Haag (Frank Wielaard doet verslag)
PEC Zwolle - FC Twente (Andy Houtkamp doet verslag)
16.45 uur:
Feyenoord - NEC (Arman Avsaroglu doet verslag)

En verder...

Henk Krol
Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart legt Vroege Vogels wekelijks een lijsttrekker langs de Groene Meetlat. Hoe willen ze naar een duurzame energievoorziening? Hoe blijft de grutto behouden voor Nederland? En wat zijn de Plannen op het gebied van natuur? Hoogleraar Geert de Snoo, directeur van Milieudefensie Donald Pols en dierenrechtendeskundige Dirk-Jan Verdonk kijken ook naar wat er vooral niet in de verkiezingsprogramma's staat. Vandaag wordt Henk Krol langs de Groene Meetlat gelegd rond 09.00 uur op NPO Radio 1.

Mark Tuitert en Frank Volmer
Oud-schaatser Mark Tuitert en directeur van de STER Frank Volmer zitten vandaag op De Perstribune vanaf 12.00 uur. Tuitert is de Olympisch kampioen van Vancouver op de 1500 meter schaatsen en de Europees kampioen allround van 2004. Tegenwoordig is onder meer actief als personal coach en schaatsanalist.

De STER reikte deze week weer de Gouden Loeki's uit voor de beste televisiereclames. Volmer, in het verleden baas van TMG, is bezig de STER te hervormen: meer aandacht voor online en de poorten open voor concurrentie.

Uw gegevens veilig? Datalekken gemeenten onderzocht
Overheidsinstanties en bedrijven zijn sinds 1 januari 2016 verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Gemeenten meldden in 2016 honderden datalekken bij de autoriteit. Hoewel de Autoriteit Persoonsgegevens wel de aantallen datalekken bekend maakte, is er weinig bekend over de aard van de incidenten. Hebben gemeenten hun informatieveiligheid op orde? Reporter Radio deed onderzoek en diende een Wob in bij 66 gemeenten, een willekeurige afspiegeling van alle gemeenten. Met de Wob werd in kaart gebracht welke datalekken er gemeld werden bij de Autoriteit Persoonsgegevens, welke lekken er niet gemeld werden en welke maatregelen de gemeenten nemen als er een datalek is geweest. Meer hierover om 19.00 uur in Reporter Radio.

Fijne zondag

Ster advertentie
Ster advertentie