Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Tour de France 2017
In Parijs vindt vandaag de officiële presentatie van de route van de Tour de France van 2017 plaats. Afgelopen weken druppelden al verschillende details naar buiten over de weg die de renners moeten afleggen. Wat vaststaat, is dat de Tour op 1 juli van start gaat in Düsseldorf. In de Franse hoofdstad wordt vandaag het hele routeschema bekendgemaakt. De presentatie begint om 12.00 uur. Op NPO Radio 1 is er uitgebreid aandacht voor, onder meer in Langs de Lijn En Omstreken vanaf 20.30 uur.

EK baanwielrennen
Ook in Frankrijk: het EK baanwielrennen,, van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober in Saint-Quentin-en-Yvelines plaats. Olympisch kampioene op de keirin Elis Ligtlee en baanwielrenner Jeffrey Hoogland blikken alvast vooruit in De Nieuws BV.


Elis Ligtlee op de Olympische Spelen in Rio

Filmmaker Rolf Winters
Rolf Winters leefde met zijn vrouw en drie kinderen vier jaar lang in Noord-Amerika samen met een indianenstam. Hier ontstond het idee voor de film Down to Earth. Het gezin trok een jaar lang over zes verschillende continenten, op zoek naar stamhoofden en oude wijzen en filmde de gesprekken die zij voerden. De filmmaker is om 19.00 uur te gast in Kunststof.

En verder...

  • Fractievoorzitter van de PvdA Diederik Samson is te gast in Dit is de Dag
  • Filmmaker Beri Shalmashi over Mosul in Irak in De Nieuws BV.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Om het jihadgangers moeilijker te maken terug te komen naar Nederland, ligt er een wet in de Eerste Kamer om het Nederlanderschap van ze af te pakken. Maar volgens professor René de Groot is dat geen goed plan.

Wat zou jij doen als je 168 miljoen euro wint? De Belg die vorige week dit bedrag won in een loterij, is van de aardbodem verdwenen. Is het wel zo slim om je leven van de één op de andere dag zo te veranderen?

Ster advertentie
Ster advertentie