Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Argos viert feest, schaatsen en voetbal

foto: Ireen Wüst in actie (ANP)foto: Ireen Wüst in actie (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Argos viert feest, schaatsen en voetbal

Argos viert 25 jaar onderzoeksjournalistiek op de radio. Het schaatsseizoen is van start gegaan en Langs de Lijn doet verslag van vier Eredivisie-wedstrijden. Ook: Radar Radio zoekt uit waarom het zo moeilijk is een sportschool-abonnement op te zeggen. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Argos 25 jaar op de radio

Vandaag viert Argos het jubileum live vanuit Amsterdam. Luisteraars zijn te gast bij een feestelijke parade van bronnen, critici, bazen en vooral veel wapenfeiten. Een terugblik en een blik vooruit, want is er nog toekomst voor onderzoeksjournalistiek om naar te luisteren en hoe ziet die toekomst er dan uit?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sportschool opzeggen blijkt lastig

Radar Radio bespreekt de sportschool. Daar kan je een abonnement niet zomaar opzeggen. Waarom kan je je sportschool niet opzeggen als je een langdurige blessure hebt waardoor je maandenlang niet kan sporten? Of: als een familielid is overleden blijken nabestaanden gewoon te moeten doorbetalen voor de resterende duur van het contract. Waarom is dat?

Ook: zijn onze matrassen echt giftig of valt het allemaal wel mee? Verder aandacht voor ons pensioen. Hoe kan je dat het best aanvullen?

Praat mee! Luister vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur naar Radar Radio. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Schaatsen

Het schaatsseizoen is begonnen! Gisteren klonk in Thialf het startsschot van de NK afstanden. Niet alleen de Nederlandse titels staan op het spel, maar er worden ook tickets voor de eerste vier World Cups van het seizoen vergeven. Vandaag rijden de heren de 5000m. Onder andere Jorrit Bergsma, Sven Kramer Jan Blokhuijsen komen in actie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij de 1500m voor de dames strijden onder andere Antoinette de Jong, Marrit Leenstra en Ireen Wüst om de titel. De heren rijden ook nog de 500m: onder andere Kjeld Nuis, de broers Mulder en Kai Verbij komen in actie.

Vanaf 14.00 uur kan je de NK afstanden volgen op NPO Radio 1 met verslag van Sebastiaan Timmerman en interviews en reportages van Steven Dalebout.

Eredivisie in Langs de Lijn

Ook vandaag wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. In Langs de Lijn hoor je vanaf 18.30 uur verslag van deze wedstrijden:

18.30 uur Roda JC - Feyenoord | Verslag: Frank Wielaard

18.30 uur Heracles - VVV | Verslag: Andy Houtkamp

20.45 uur Willem II - Ajax | Verslag: Arman Avsaroglu

20.45 uur PEC Zwolle - ADO Den Haag | Verslag: Chris Wobben

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie