Binnenland

Frivool Oranje verslaat Wit-Rusland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frivool Oranje verslaat Wit-Rusland

[NOS] Een frivool spelend Oranje heeft zijn tweede duel in de WK-kwalificatiereeks gewonnen.In De Kuip werd Wit-Rusland met 4-1 overtuigend aan de kant gezet.

Nederland,met doelman Stekelenburg voor het eerst sinds 2012 in de basis,en met de debuterende Karsdorp,begon scherp aan het duel en al snel dienden er zich kansen aan,voor Strootman en Janssen. Promes opende de score met een schot dat door de benen van drie verdedigers in het net belandde. Van Dijk leek net als Promes zijn eerste interlandgoal te maken, maar de arbitrage constateerde, ten onrechte, dat hij buitenspel stond. Promes verzachtte de pijn door de score te verdubbelen met een knappe volley.

De ploeg van bondscoach Blind haalde ongeschonden de rust,met wat geluk, want Kornilenko en Gordejtsjoek waren dicht bij de 2-1 na defensieve slordigheden. Even dreigde het nog spannend te worden toen Rios kort na rust scoorde.Maar de spanning ebde weer weg toen Janssen na defensief geklungel van Sivakov op de paal schoot en Klaassen doel trof uit de rebound. Janssen tekende vervolgens zelf voor het hoogtepunt van de avond met een magnifiek schot in de kruising.

Luister naar het verslag op NPO Radio 1 met Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen:

'Dan de overname, Janssen, Janssen aan de bal, gaat lopen, gaat kijken, waar staat de keeper, JANSSEN SCHIET! WHOOOOAAAAAAAH!! Stijf in de Kruising!'

Nederland speelde daarna frank en vrij en ging enthousiast op zoek naar meer. Invaller Pröpper schoot naast,Wijnaldum trof de paal en ook Strootman liet de kans op de 5-1 liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie