Binnenland
KRO-NCRV

BOA-vakbond: sluit coronasteden af, maatregelen niet handhaafbaar

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. BOA-vakbond: sluit coronasteden af, maatregelen niet handhaafbaar

Om corona de kop in te drukken en de maatregelen duidelijk en handhaafbaar te krijgen, moeten er lokale lockdowns komen voor corona-brandhaarden. Daarvoor pleit Richard Gerrits, voorzitter van vakbond BOA ACP in 1 op 1.

Gerrits verwijst naar code-oranje die bijvoorbeeld Duitsland heeft gegeven aan Noord- en Zuid-Holland. Mensen die daar zijn geweest moeten in quarantaine. "Misschien is dat een situatie waar we naar toe moeten, dat maakt het wel makkelijker en uitlegbaar. Als het daar zit, moet je het daar aanpakken. Nu kan iedereen nog steeds Amsterdam in- en uit, en Rotterdam in- en uit."

Boa-vakbond: 'Sluit coronasteden af, maatregelen niet te handhaven'

Voorrang bij testen

In 1 op 1 pleit Gerrits er daarnaast voor dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die de coronamaatregelen moeten handhaven, voorrang krijgen bij het testen. Net als zorg- en onderwijspersoneel. Volgens Gerrits is het al meerdere keren voorgekomen dat hele teams in quarantaine moesten. "Daarom pleiten wij er ook voor boa's landelijke bevoegdheden te geven, zodat ze overal kunnen worden ingezet."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie