Binnenland
KRO-NCRV

Toon Gerbrands: PSV haalt nog minimaal twee spelers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Toon Gerbrands: PSV haalt nog minimaal twee spelers

Voetbalclub PSV wil 'zeker twee' spelers aankopen, verklapt algemeen directeur Toon Gerbrands aan 1op1-presentator Sven Kockelmann. De transfermarkt is open tot 7 oktober, Gerbrands verwacht dat er voor die tijd ook twee spelers vertrekken.

Video niet beschikbaar

Dit weekend begint de eredivisie weer, ofwel het beste van het vaderlandse voetbal en dan mét publiek, weliswaar onder strenge voorwaarden en met beperkte bezoekersaantallen. "Ik denk dat PSV dit seizoen financieel wel op orde blijft", zegt Toon Gerbrands. Hij hoopt mede door transfers de financiële problemen op te lossen. "We zijn bezig met aankopen. Ik denk dat er twee in en er ook twee uit gaan." Meer laat de algemeen directeur nog niet los.

Problemen drukken

PSV is na Ajax de rijkste profclub van Nederland. Maar de Eindhovense voetbalclub verwacht wel dat de begroting terug moet worden geschroefd van 70 miljoen euro naar 40 miljoen euro als alles tegenzit als gevolg van de Covid-crisis en wedstrijden met beperkt aantal stadionbezoekers.

Binnenkort wordt hierover meer duidelijk, vertelt Toon Gerbrands aan Sven Kockelmann. "Rond 5 à 6 oktober kan ik precies vertellen hoe we er financieel voor staan. Maar mede door de supporters die hun seizoenkaart hebben verlengd en sponsoren kunnen we de problemen wel wat drukken."

Voor de voetbalclubs 'in de middenmoot' verwacht Gerbrands wel grotere problemen, "maar ik heb nog niemand gehoord die zei dat het moeilijk gaat. Ik denk wel dat er verborgen armoede is, en schaamte om daarmee naar buiten te komen."

Voetballen volgens de richtlijnen

Nogal blij verrast luisterde Gerbrands donderdagavond naar het Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken, waar KNVB interim-directeur Jan de Jong zegt te gaan experimenteren met meer publiek in stadions. Gerbrands zegt er reëel naar te kijken: "We volgen blind de adviezen van het OMT, het RIVM en het kabinet. Ik wacht wel tot het zover is. Mogen we opschalen, mooi, zo niet, dan horen we het wel."

Veronica Inside

Inmiddels is de oud-volleybal-topcoach en voormalig directeur van AZ aan zijn negentiende seizoen als voetbalbestuurder bezig. En voorlopig heeft hij het prima naar zijn zin bij de Philips Sport Vereniging in Eindhoven. Maar een bestuursfunctie op termijn bij de KNVB ziet de 'people's manager' en 'trouble shooter' niet zitten. "Daar ben ik niet geschikt voor. Ze hoeven me dan ook hiervoor niet te bellen."

Wie denkt dat Gerbrands vanavond gaat kijken naar de eerste editie dit seizoen van het bekende dan wel beruchte voetbalpraatprogramma Veronica Inside, komt bedrogen uit. "Daar kijk ik nooit naar. Ik hoor vaak later wel wat er daar wordt gezegd."

PSV-directeur Toon Gerbrands: 'PSV gaat nog zeker twee spelers halen, ook twee spelers weg'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie