Binnenland

Sportzomer op NPO Radio 1 uit de startblokken

  1. Nieuwschevron right
  2. Sportzomer op NPO Radio 1 uit de startblokken

Van vrijdag 10 juni tot en met 10 juli staat NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. Met verslagen van alle wedstrijden, speciale rubrieken, veel sportieve gasten en een eigen Oranje-Ambassadeur blijven luisteraars op de hoogte van alles rondom het EK.

Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer zijn de vertrouwde presentatoren van de zender te horen. Natuurlijk blijft NPO Radio 1 het nieuws op de voet volgen en zijn er de bekende onderdelen zoals Standpunt.nl en verschillende commentatoren bij de actualiteit.

Oranje-Ambassadeur
Roelof de Vries volgt als Oranje-Ambassadeur de Rode Duivels en hun supporters en brengt daarover meerdere keren per dag verslag uit. Vanuit zijn Oranje-Ambassade op vier wielen geeft hij updates en tips aan de Belgen, zodat zij het ver gaan schoppen op het EK. Gaat het Roelof lukken een ‘rode mars’ te organiseren? Wat kunnen de Belgen leren van onze ervaringen uit 1988? Hoe kom je op een speeldag nog aan tickets? En wat kunnen de supporters doen om er een echt voetbalfeest van te maken? Wij Oranjefans weten immers als geen ander hoe je dat moet doen!

De mooiste en merkwaardigste voetbalkretologie wordt dagelijks besproken door Frits Spits (11.30 uur). In De Thuisblijvers (13.00 - 14.00 uur) nemen Özcan Akyol, Cécile Koekkoek en Marcel van Roosmalen het EK op een verrassende en scherpe manier onder de loep.

Om 13.50 uur is er dagelijks een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek.

Jörgen Raymanns Tante Es geeft op haar geheel eigen wijze een beschouwing op het EK (rond 16.00 uur). Voor de combinatie wetenschap en sport is dagelijks aandacht tussen 16.00 en 16.30 uur.

Van alle wedstrijden wordt verslag gedaan. In de studio zijn gasten uit de landen die spelen. Tijs van den Brink en Robert Meeder presenteren tussen 18.00 en 23.00 uur. Dagelijks brengen schrijvers een ode aan iets dat voetbal bij hen losmaakt. Comedian Diederik Smit brengt iedere avond een geestige afsluiter, vlak voor NOS Met het Oog op Morgen.

NPO Radio 1 Sportzomer
Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer van 10 juni tot en met 21 augustus kunnen luisteraars alles volgen rondom het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen. De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen. In de programmering is de hele zomer ook veel aandacht voor nieuws en actualiteiten. Ook het NOS Radio 1 Journaal tussen 6.00 en 9.30 uur is de hele zomer te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie