Binnenland

Verwaarloosd jongetje ‘liet op video zien hoe hij opgesloten zat in kist’

NTRNOS
foto: Omroep Gelderlandfoto: Omroep Gelderland
  1. Nieuwschevron right
  2. Verwaarloosd jongetje ‘liet op video zien hoe hij opgesloten zat in kist’

Tegen de ouders van het Duitse jongetje dat vorig jaar verwaarloosd op een camping in Winterswijk werd aangetroffen, is vijf jaar cel geëist. “In de rechtszaal werd een filmpje vertoond waarin de jongen zelf een rondleiding gaf door de tent”, zegt verslaggever Nicole Le Fever in de uitzending van Nieuws en Co.

“De achtjarige liet daarin zien hoe hij opgesloten zat in een kist. Hoe hij de tiewraps had losgepeuterd waarmee de kist dichtzat en hoe hij was ontsnapt. Dat deed hij op een toon alsof het de normaalste zaak in de wereld was. Dat was misschien wel het meest schokkende vandaag.”

De jongen werd door een Nederlands gezin gevonden toen hij sterk vermagerd hun koelkast aan het leeg eten was. “Het OM zegt dat de jongen is geslagen en geschopt”, zegt Le Fever. “Hij zat opgesloten in een kist en moest daar ook slapen.” Hij kreeg volgens het OM alleen maar droog brood te eten, terwijl zijn zusjes wel normaal mochten eten en slapen in een bed.

De ouders beweren dat de jongen onhandelbaar was. Het echtpaar is in het verleden al eens veroordeeld voor mishandeling van een ouder kind.

Ster advertentie
Ster advertentie