Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Thomas Dekker
Wie op de voorpublicatie in het AD afgaat kan gerust zeggen dat Thomas Dekker een heel dik boek opendoet over het leven tijdens zijn wielercarrière. Oost-Europese prostituees, overmatig alcoholgebruik en doping: het komt allemaal voorbij in het boek dat is geschreven door wielerjournalist
Thijs Zonneveld. Hij vertelt er straks over in het NOS Radio 1 Journaal.

Bekijk ook de documentaire over Thomas Dekker: Niemand kent mij, uit 2011

Idfa
Morgen begint documentairefestival Idfa in Amsterdam. Daarom deze dagen veel aandacht voor documentaires die de komende weken worden vertoond. Vandaag behandelt De Ochtend de openingsfilm van het festival: Stranger in Paradise van Guido Hendrikx.

Lees ook: 'Ga terug naar je eigen land' - openingsfilm IDFA toont de vele gezichten van Europa

Uitzetting
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie negeerde afgelopen weekend een meerderheid van de Tweede Kamer. Hij zette twee Rwandezen uit naar hun land, terwijl ze van genocide worden verdacht. In hun land lopen ze kans op een oneerlijk proces, zeggen deskundigen. In De Nieuws BV een gesprek met ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en advocaat Bart Stapert.

En verder vandaag...

  • Jörgen Raymann is in Nooit Meer Slapen de eerste gast van presentator Pieter van der Wielen. Het programma begint om middernacht.
  • Geen voetbal deze midweek, maar wel aandacht voor andere sporten, zoals in Langs de Lijn En Omstreken. Vanavond staat de waterpolowedstrijd Nederland - Frankrijk op het programma, een duel in de World League.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Rapper Fresku verbreedt zijn horizon. Met verhalen, stand-up comedy, sketches en gesproken woord geeft hij vorm aan de Welkom bij de Fresku Show, die aanstaande vrijdag in première gaat. Hij vertelde erover in De Nieuws BV en rapte ook een stukje.

De president van Zuid-Korea komt steeds verder in het nauw. Afgelopen weekend nog gingen een miljoen mensen de straat op om het vertrek te eisen van Park Geun-hye. Zij lag onder vuur, nadat bleek dat haar beste vriendin ongeoorloofde invloed uitoefende op het politieke beleid in een Zuid-Koreaanse variant van onze Greet Hofmans-affaire. Inmiddels zijn er meer schandalen naar buiten gekomen. In Bureau Buitenland gisteravond een gesprek met Remco Breuker, Korea-specialist aan de Universiteit van Leiden.

Ster advertentie
Ster advertentie