Binnenland

Homoseksuele ouders in het dierenrijk

foto: Artisfoto: Artis
  1. Nieuwschevron right
  2. Homoseksuele ouders in het dierenrijk

[AVROTROS] Beschuit met muisjes bij de vale gieren in Artis! Voor het eerst in 5 jaar zijn er weer jongen! En dan is er ook nog een kuikentje dat niet 1, maar 2 vaders heeft! Het mannetjeskoppel is al een aantal jaar samen en is nu voor het eerst vader geworden...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Homoseksualiteit in het dierenrijk

Ze zijn niet de enige homo's in het dierenrijk. Er zijn verhalen over jonge olifantenmannetjes die op elkaar oefenen omdat ze nog niet op de vrouwtjes mogen, parende leeuwinnen en knuffelende flamingomannetjes. Maar er zijn vooral veel bekende homoseksuele pinguïnkoppels. Stan en Olli uit de Dierentuin in Berlijn moesten daar zorgen voor nageslacht bij de vrouwtjes, maar hadden alleen oog voor elkaar. Silo en Roy werden trotse ouders in de Central Park Zoo in New York. En Jumbs en Kermit uit de dierentuin van Kent, Engeland bleken ook perfecte ouders toen ze en adoptie-ei kregen.

Olga & Nina

Maar in Nederland hadden we de ooievaarsdames Olga en Nina! In 1999 kregen ze die jongen, dat waren pleegeieren uit een verlaten nest van andere ooievaars. Ze broedden om en om op de eieren en gingen later ook omstebeurt het voedsel halen voor de jongen.

Vogelverzorger Simon van der Luit van Vogelpark Avifauna verzorgde de dames en vertelt in Radio EenVandaag over dit bijzondere lesbische koppel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie