Binnenland

FBI zet billboards in bij onderzoek naar schutter Las Vegas

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FBI zet billboards in bij onderzoek naar schutter Las Vegas

[NOS] De FBI gaat met grote reclameborden in en rond Las Vegas het publiek vragen naar tips die kunnen helpen bij het onderzoek naar de grote schietpartij van afgelopen zondag.

De speurders geven toe dat ze nog geen enkel idee hebben over het motief van Stephen Paddock, de man die vanuit zijn hotelkamer 58 mensen doodschoot, honderden verwondde en daarna zelfmoord pleegde.

De afgelopen dagen is er al veel onderzocht. "We hebben letterlijk naar alles gekeken", zegt een hulpsherrif. "Maar we hebben nog steeds geen duidelijk motief of reden voor de schietpartij."

Geen briefje

Volgens hem is het ongebruikelijk dat er vijf dagen verder nog zo weinig aanknopingspunten zijn. Paddock liet geen briefje achter of berichten op sociale media.

De FBI is er wel zeker van dat er geen tweede schutter was. Mogelijk heeft Paddock wel hulp gehad, gezien het grote aantal wapens in zijn hotelkamer, auto en in zijn tweede huis.

Terreurgroep IS heeft weliswaar de verantwoordelijkheid opgeëist voor de schietpartij in Las Vegas, maar volgens de FBI is er geen enkel bewijs dat Paddock daadwerkelijk banden had met die beweging.

Kerosine-tank

Twee kogels van de schutter hebben een opslagtank met kerosine geraakt, eentje ging er doorheen. De autoriteiten willen niet speculeren of dat per ongeluk of doelbewust was. De tank stond twee keer zo ver van het hotelraam van waar Paddock schoot als het muziekfestival.

Er ontstond geen brand of explosie, en dat was ook zeer onwaarschijnlijk zeggen experts. Twee kenners zeggen in Amerikaanse media dat kerosine op zichzelf niet eenvoudig tot ontbranding te brengen is.

Ster advertentie
Ster advertentie