Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: bellen in de EU en multiprobleemgezinnen

foto: Radar Radiofoto: Radar Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: bellen in de EU en multiprobleemgezinnen

Radar Radio spreekt Youfone over kosten die onterecht in rekening worden gebracht. Een portret van het 'multiprobleemgezin' van Iva in Argos. Veel sport in Langs de Lijn. Dit en meer vandaag op NPO Radio 1.

Het 'multiprobleemgezin' van Iva

Iva is alleenstaand, van Bulgaarse afkomst en 43. Ze is moeder van 2 jongens die onlangs uit huis zijn geplaatst. Sinds dat moment is Iva dakloos. Nederland telt tussen de 75.000 en 116.000 zogenaamde 'multiprobleemgezinnen'. Het zijn gezinnen met een opeenstapeling van problemen zoals bijvoorbeeld met schulden, met de buren, met de politie en de jeugdbescherming. In Argos een portret van het gezin van Iva. Aansluitend een gesprek met Wim Gorissen, programmadirecteur van het Nederlands Jeugdinstituut. Vanaf 14.00 uur in Argos op NPO Radio 1.

Youfone brengt onterecht EU-bundel in rekening

Vanaf 1 juni mag je bij Youfone je Nederlandse bundel ook in de EU gebruiken. Duizenden klanten hadden voor 1 juni een goedkope EU-bundel aangeschaft, maar die blijkt na 1 juni ook doorberekend te worden. Klanten van Youfone beklagen zich dat de provider eerst de EU-bundel aanspreekt en dus in rekening brengt en daarna pas de Nederlanders bundel. De rekeningen lopen op met tientallen euro's. Hoe lost Youfone dit op? Radar Radio sprak met Youfone en de Autoriteit Consument en Markt, vanaf 15.00 uur op NPO Radio 1.

Ook in Radar Radio: Kruidvat verkoopt voor 89,99 een 'verrassingsreis' waarbij je drie dagen op reis gaat naar een stad in Europa. Kopers klagen over beperkte beschikbare data en de lengte van de reis waardoor je soms maar 36 uur in de stad bent. Ook blijken mensen naar bestemmingen gestuurd te worden waar ze helemaal niet naartoe willen.

Veel sport in Langs de Lijn

Vanaf 19.00 uur wordt er nagesproken over de 14e etappe van de Vuelta in Langs de Lijn. Matthijs Weststrate bespreekt de dag van op de WK Judo. De US Open is ook aan de gang, en Marcella Mesker bespreekt de dag. Steven Dalebout bespreekt de voorlaatste etappe van de Boels Ladies Tour.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie