Binnenland

Busje rijdt in op voetgangers Barcelona, meerdere slachtoffers

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Busje rijdt in op voetgangers Barcelona, meerdere slachtoffers

In Barcelona is een busje ingereden op voetgangers. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen. Spaanse media spreken van zeker dertien doden en ongeveer vijftig gewonden. De politie gaat uit van een aanslag.

Volgens de grootste radiozender van Spanje, Cadena Ser Radio, zijn er minstens dertien doden gevallen bij de aanslag.

Zeker 50 mensen raakten gewond, van wie sommigen er slecht aan toe zijn. De voetgangers liepen op de Ramblas,de grootste en drukste straat in het centrum van Barcelona, toen een wit busje plotseling de stoep op reed.

Over een afstand van tientallen meters werden voetgangers aangereden voordat de bestuurder stopte.

ISIS

De terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag in Barcelona. De claim werd bekendgemaakt door Amaq, een persbureau dat is gelieerd aan IS.

Nederlanders gewond

Voor zover nu bekend zijn bij de aanslag in Barcelona drie Nederlanders gewond geraakt.Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ze buiten levensgevaar is er al contact geweest met de familie.De drie liggen in het ziekenhuis. De ambassade en de honorair consul in Barcelona staan de Nederlandse gewonden bij.

Premier Rutte had het over een zwarte dag."Afschuwelijke beelden vanaf de Ramblas in Barcelona na een laffe aanslag tegen onschuldige mensen op een plek waar veel mensen uit de hele wereld samenkomen."

Ster advertentie
Ster advertentie