Naar homepage
Binnenland

Recept voor Truffelglaasjes, een perfect nagerecht voor kerst
NTR

foto: Truffelglaasjesfoto: Truffelglaasjes
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept voor Truffelglaasjes, een perfect nagerecht voor kerst

Lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn, dat is het motto van kookboekenauteur Janneke Philippi. "Het enige wat ik mensen wil meegeven is dat het zo is makkelijk om elke avond lekker te eten. Ik wil die hindernis wegnemen", vertelt ze in Mangiare!. En dat geldt ook voor dit nagerecht met een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten.

Ingrediƫnten (4 personen)

- 150 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- evt. 2 el likeur (zie tip)
- cacaopoeder

Bereiding

Breek de chocolade in blokjes. Breng in een steelpan de slagroom met de chocolade tegen de kook. Draai het vuur laag. Smelt de chocolade in de warme room en roer glad.

Neem de chocoladeroom van het vuur. Voeg naar wens de likeur toe en schenk het chocolademengsel in 4 kleine glazen.

Zet de mousse minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.

Laat de truffelglaasjes voor serveren op kamertemperatuur komen zodat de mousses zacht en romig zijn. Bestrooi ze met een zeefje met cacaopoeder.

Tip

Met koffie-, chocolade- of notenlikeur breng je de mousse op smaak. Ook lekker zijn Cointreau, cognac of whisky (cream). De alcohol weglaten kan natuurlijk ook.

Het recept voor de Truffelglaasjes van Janneke Philippi komt uit haar nieuwe boek Simpel & Snel.

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie