Binnenland

Kraft Heinz ziet af van plan overname Unilever

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kraft Heinz ziet af van plan overname Unilever

[NOS] Het Amerikaanse Kraft Heinz staakt zijn poging om Unilever over te nemen. Dat hebben Kraft Heinz en Unilever in een gezamenlijk persbericht bekend gemaakt. Kraft Heinz bood vlak voor het weekend 143 miljard dollar voor Unilever, maar het Brits-Nederlandse concern wees dat bod meteen af.

De overnameplannen van Kraft Heinz zouden tegen de wil van het bedrijf te vroeg bekend zijn geworden, melden bronnen. Het bedrijf was uit op een vriendschappelijke overname, maar nadat bekend werd dat de Amerikanen op overnamepad waren, was er direct weerstand tegen de Amerikanen. Dat zou het bestuur van Kraft Heinz hebben doen besluiten verder af te zien van het plan om Unilever over te nemen.

Respect

In een kort gezamenlijk persbericht benadrukt Kraft Heinz dat het zeer veel respect heeft voor de bedrijfscultuur bij Unilever en voor het bestuur en de strategie. Met een omzet van 26 miljard euro is Kraft Heinz veel kleiner dan Unilever.

Samen zouden Kraft Heinz en Unilever de op een na grootste producent ter wereld zijn geworden van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten, met een gezamenlijk omzet van bijna 80 miljard euro.

Ster advertentie
Ster advertentie