Binnenland
NOS

Steven Berghuis, ster van Feyenoord en Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Berghuis, ster van Feyenoord en Eredivisie

Met een doelpunt en twee assists was Steven Berghuis zeer belangrijk bij de 3-1 zege van Feyenoord op ADO Den Haag. De Rotterdammers snakten na een overwinning, nadat de eerste twee duels in 2018 in een nederlaag (2-0 bij Ajax) en gelijkspel (1-1 bij FC Utrecht) waren geëindigd. Daarnaast was hij ook nog de speler die het vaakst schoot (4 keer), de meeste kansen creëerde voor zijn ploeggenoten (ook 4 stuks) en was Berghuis ook het vaakst aan de bal in dit duel (100 balcontacten).

Ondanks dat de interesse van buitenlandse clubs zich momenteel vooral richt op spits Nicolai Jørgensen is Berghuis momenteel de speler om in de gaten te houden, hij kwam dit seizoen tot de meeste doelpogingen (58) en de meeste gecreëerde kansen (39) bij de Rotterdammers. Daarmee is hij bij minimaal 31 doelpogingen meer betrokken dan iedere andere Feyenoorder.

Prima cijfers natuurlijk, maar weinig zinvol als dit alles geen rendement zou hebben. Bij Berghuis is dat dit seizoen zeker wel het geval. De aanvaller kwam dit seizoen al twaalf keer tot scoren en gaf zes assists, daarmee is hij na negentien duels al bij meer treffers betrokken dan in al zijn andere Eredivisieseizoenen. In zijn laatste seizoen bij AZ was hij betrokken bij vijftien doelpunten (11 goals en 4 assists).

Foto: Opta

Momenteel overtreft Berghuis overigens niet alleen zichzelf, ook in de Eredivisie kent hij momenteel zijn gelijke niet. Van alle spelers in de Eredivisie is hij momenteel bij de meeste doelpunten betrokken. Het gebeurde dit decennium pas eenmaal dat een speler die niet in de spits speelde ook daadwerkelijk het seizoen als 'Most Valuable Player' afsloot, het is nu aan Berghuis om zich bij Memphis Depay te voegen, die dat kunstje in 2014/15 flikte.

Ster advertentie
Ster advertentie