Binnenland

Nederland maakt zich weer op voor de Nations League

EONOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland maakt zich weer op voor de Nations League

Het Nederlands elftal treft in de tweede editie van de Nations League Italië, Polen en Bosnië-Herzegovina. Het toernooi werd vorig jaar voor het eerst gehouden en gewonnen door Portugal dat in de finale van Nederland won. De loting voor het vriendschappelijke toernooi werd in Amsterdam gehouden waar eerder op de dag ook een UEFA-congres was.

"Een pittige poule, maar het had ook een stuk zwaarder gekund." vertelde Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg in Langs de Lijn En Omstreken. De NOS-verslaggever was bij de loting aanwezig en hij vond vooral de koppeling aan Italië erg leuk. "Ze hebben in de beginfase, toen Ronald Koeman net bondscoach was, een keer tegen Italië gespeeld. Die hebben zich ook niet geplaatst voor het WK van 2018 en dat is net als Nederland een hele jonge ploeg."

De wedstrijden worden gespeeld na het Europees kampioenschap van deze zomer. Twee duels staan gepland in september, twee in oktober en de laatste twee worden in november gespeeld. De finalepoule is dan in de zomer van het volgende jaar.

Congres

Eerder op de dag was er in Amsterdam ook een congres van de Europese voetbalbond. Daar werd over allerlei voetbalzaken gesproken. Een belangrijk thema was het coronavirus dat Europa nu in haar macht heeft. De vraag is natuurlijk of het virus een bedreiging is voor het naderende EK dat in twaalf verschillende landen wordt gehouden.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceverin zegt zich geen zorgen te maken. Maar de Sloveen wil vooral geen paniek zaaien, denkt Stekelenburg. "Ze hebben problemen die veel dichterbij zijn want de Champions League en de Europa League, daar zitten nog Italiaanse ploegen in en dat is al de komende weken." Om dat probleem te benadrukken pleitte de Spaanse minister van volksgezondheid om twee Europese wedstrijden, waarbij Italiaanse clubs naar Spanje komen, zonder publiek te spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie