Binnenland

Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer (66) onverwacht overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer (66) onverwacht overleden

[NOS] Oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie in samenspraak met zijn familie laten weten.

De Boer werd donderdag getroffen door een zware hersenbloeding. Hij overleed vannacht op 66-jarige leeftijd. Hij was gisteren jarig.

De Boer was tot september vorig jaar voorzitter van VNO-NCW. Bij zijn afscheid benoemde de koning hem tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote inzet voor ondernemers, zijn voortdurende inspanningen om Nederland ook internationaal op de kaart te zetten en de vele maatschappelijke nevenactiviteiten gedurende zijn leven.

Rechtdoorzee

Hij stond bekend om zijn provocatieve karakter en hij gold als rechtdoorzee. Zo zei hij in een interview: "Ik kom uit Friesland, en Friesland levert weinig diplomaten."

VNO-NCW-directeur Cees Oudshoorn laat in een schriftelijke reactie weten dat De Boers plotselinge overlijden "een diepe schok voor de organisatie van VNO-NCW en MKB-Nederland" is.

"Hans was een geliefde voorzitter, een uniek mens, ontwapenend, oprecht én uitgesproken en zeer bij ons betrokken. Met zijn scherpe geest, intelligentie en ongedwongen stijl in de omgang met mensen was hij een groot voorbeeld voor ons allen. Het was een voorrecht en enorm plezier met hem te mogen samenwerken", schrijft Oudshoorn.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie