Binnenland

Podcast #DeDag: Waardoor gaat het zo slecht met de Wadden?

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Waardoor gaat het zo slecht met de Wadden?

Het gaat niet goed met de Wadden: de kwaliteit van de flora en fauna holt achteruit. Charlotte Biskop, boswachter op Texel, legt in De Dag uit waarom we ons zorgen moeten maken om de Wadden.

"Nederlanders vinden het normaal dat het Wad er is, we beseffen ons te weinig hoe uniek dit gebied in de wereld is." Als boswachter Publiek hoopt ze Nederlanders te doordringen van het unieke karakter van het stukje Werelderfgoed.

Opnieuw wordt Afrika getroffen door een uitbraak van het ebolavirus: in Congo zijn de laatste weken tientallen mensen overleden. Sabina Copinga was voor Save the Children en Giro 555 in Liberia en vertelt over haar ervaringen. Hoe komt het dat de ziekte zich (opnieuw) zo snel verspreidt?

Tot slot gaan we terug naar 1928, toen in Amsterdam het Olympisch Stadion werd geopend. Sporthistoricus Jurryt van de Vooren vertelt het 'onbekende verhaal' van de Nederlandse Olympische Spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie