Binnenland
NOS

Weer boerenprotesten, aantal distributiecentra geblokkeerd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Weer boerenprotesten, aantal distributiecentra geblokkeerd

Protesterende boeren hebben op verschillende plekken in het land distributiecentra geblokkeerd. Voor zover nu bekend is dat in ieder geval bij distributiecentra van Jumbo, Aldi, Lidl en Albert Heijn.

Luister hier naar het gesprek met verslaggevers van RTV Oost en Omroep Brabant in het NOS Radio 1 Journaal

In Beilen (Drenthe) hebben boeren betonnen afzettingen bij het Jumbo-complex geplaatst. Ook bij een distributiecentrum van Lidl in Heerenveen is de toegang met trekkers geblokkeerd, net als in Drachten bij het distributiecentrum van Aldi. In het Gelderse Nijkerk zijn centra van Boni en Arla geblokkeerd, in Zaanstad en Zwolle twee van Albert Heijn.

In het Brabantse Veghel werden boeren die met hun trekkers de rijbaan voor het Jumbo-distributiecentrum blokkeerden na enige tijd door de politie gesommeerd om te vertrekken. De ME gaf hun 20 minuten tijd voordat er boetes zouden worden uitgedeeld en trekkers in beslag genomen. De boeren trokken daarop naar de hoofdingang van het distributiecentrum, waarna de politie achtergebleven hooibalen wegschoof.

Zware ochtend- en avondspits

Boeren hebben voor vandaag nieuwe acties aangekondigd tegen de stikstofplannen van het kabinet. De omvang ervan is nog onduidelijk. In chatgroepen is opgeroepen tot langzaamacties op wegen. Daar was in aanloop van de ochtendspits nog niks van te merken, al meldde Rijkswaterstaat wel trekkers op de A7 bij Drachten en de N34 bij Gieten.

De ANWB verwacht een zware ochtend- en avondspits. Daarom worden chauffeurs aangeraden voor vertrek de verkeersinformatie te raadplegen

Omdat de protesterende boeren ook hadden laten doorschemeren Schiphol te willen raken vandaag zijn er op luchthavens voorbereidingen getroffen. Zo staat de marechaussee paraat met pantservoertuigen. Ook staan voertuigen van defensie klaar om eventueel trekkers weg te slepen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie