Binnenland

Ode aan componist Martin van Dijk

  1. Nieuwschevron right
  2. Ode aan componist Martin van Dijk

[KRO-NCRV] Kleinkunstcomponist Martin van Dijk is zondagmiddag is in zijn woonplaats Amsterdam op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was de man die De Jaren Zestig van Adèle Bloemendaal van muziek voorzag, die muziek schreef voor Jenny Arean en Hans Dorrestijn, de pianist in de quiz Mes Op Tafel was. Zijn ziekte heeft hem er niet van weerhouden om de muziek te schrijven voor de musical De Seewölf.

Theaterbroeders beseffen dat Martin van Dijk het niet meer zal beleven om de musical in volle glorie in het theater te zien, daarom bedachten ze dat het een goed idee zou zijn om de musical in een zogenaamde concertantevorm op te voeren. In een soort leesvoorsteling. In de hoop dat Martin die nog wel zou kunnen zien.

Die voorstelling gaat er komen en vindt plaats op 15, 16 en 17 juni in Klein Bellevue in Amsterdam. In een regie van Fred Florusse zullen artiesten als Joost Prinssen, Paul Groot, Sanne Wallis de Vries en vele anderen hun medewerking verlenen. Het libretto van de musical is geschreven door Flip Broekman. Tekstdichter Jan Boerstoel heeft ook enkele lliedteksten bijgedragen.
Een bijzondere voorstelling dus die ook als eerbetoon gezien moet worden aan een van de allerbelangrijkste theatercomponisten van Nederland: Martin van Dijk.

Meer hierover in De Taalstaat van zaterdag 4 juni met Flip Broekman en Jan Boerstoel om 11.00 uur op NPO radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie