Binnenland

Tennisser Kyrgios moet voor straf naar de psycholoog, gaat dat helpen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tennisser Kyrgios moet voor straf naar de psycholoog, gaat dat helpen?

De Australische tennisser Nick Kyrgios is de nummer 14 van de wereld maar de laatste is hij vooral in het nieuws vanwege zijn wangedrag op de baan. Nu moet hij voor straf naar de psycholoog. Heeft dat wel zin?

Kyrgios misdroeg zich onder meer in Shanghal, waar hij in het duel met Alexander Zverev geen serieuze tegenstand bood, naar eigen zeggen omdat hij fysiek en mentaal gesloopt was na een lang seizoen. Ook beledigde hij een toeschouwer en ging hij in discussie met de umpire. Later op de persconferentie was hij niet gediend van commentaar van een journalist, die ook de volle laag kreeg.

Kijk hier naar beelden uit Shanghai, waar Kyrgios werd uitgejouwd door het publiek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oud-tennisser Raemon Sluiter denkt dat Kyrgios meer nodig heeft dan een aantal sessies bij de psycholoog. "Kyrgios is een aparte gozer en waanzinnig talentvol, alleen mentaal heeft hij het heel erg moeilijk," zei hij in Met het Oog op Morgen.

Vooral de mensen die rond een topsporter staan, zijn belangrijk, vertelt Sluiter. "Ik vrees dat die toch iets te veel jaknikken. Je moet er niet meteen met gestrekt been ingaan bij alles wat hij fout doet, maar bij zoiets als in Shanghai moeten zijn ouders en de mensen die met hem werken meteen opstaan."

Weglopen bij Bertens

Sluiter is nu de coach van tennisster Kiki Bertens, die afgelopen zomer in de halve finale stond van Roland Garros.

In Marokko liep Sluiter ooit weg tijdens een wedstrijd van zijn pupil, vertelt hij op NPO Radio 1. "In de kwartfinale gedroeg ze zich niet zo goed en ik zei: dat moet niet nog een keer gebeuren. Tijdens de halve finale gebeurde het weer en toen ben ik weggelopen. Als zoiets daarna nog een keer gebeurt dan loop ik niet alleen weg van de wedstrijd maar dan ga ik iets anders doen."

Ster advertentie
Ster advertentie