Binnenland

Meerderheid staat achter de maatregelen, eenderde vindt het niet streng genoeg

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meerderheid staat achter de maatregelen, eenderde vindt het niet streng genoeg

"Tweederde staat achter de coronamaatregelen die gisteravond zijn aangekondigd. Van het deel dat er niet achter staat vindt, is een kleine groep tegen, maar vindt het merendeel de maatregelen niet ver genoeg gaan", vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker over het onderzoek onder leden van het EenVandaag Opiniepanel in EenVandaag.

Maar het kabinet komt wel te laat met de nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus, vindt driekwart (74 procent) van de deelnemers aan een onderzoek van EenVandaag. Er is wel draagvlak voor alle nieuwe maatregelen en voor een mondkapjesplicht.

Timing kan beter

Premier Rutte sprak dinsdagavond op een persconferentie van 'een gedeeltelijke lockdown'. De meeste deelnemers vinden dat het kabinet te lang heeft zitten afwachten terwijl de besmettingen met duizenden bleven oplopen.

Slechts een op de tien (11 procent) vindt de timing goed. Tweederde (64 procent) is wel positief over het pakket aan nieuwe maatregelen. "Beter laat dan nooit", verzucht een deelnemer. Je leest hier alle uitslagen van het onderzoek.

EenVandaag

Het actualiteitenprogramma EenVandaag wordt dagelijks uitgezonden tussen 16.00 uur en 17.00 uur op NPO Radio 1. De presentatie is in handen van Suzanne Bosman.

Ster advertentie
Ster advertentie