Binnenland
NTR

Recept kookwedstrijd Mangiare!: strogranoffsaus

foto: Julie Hrudovafoto: Julie Hrudova
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept kookwedstrijd Mangiare!: strogranoffsaus

In het kookprogramma Mangiare! streden vrijdag tien luisteraars om de titel 'De Beste Kok Blijft Toch Je Moeder'. Hier vind je alle tien recepten de komende dagen terug. Vandaag: de stroganoffsaus van de moeder van Ilse van der Meer.

Beschrijving

Snipper 1 ui en fruit het in een pan met ruim 1/3 pakje roomboter.
Als de ui glazig is, voeg 1 eetlepel paprikapoeder en 250 g champignons die in stukjes zijn gesneden toe en bak een paar minuten.
Doe een bodempje whiskey op een eetlepel en verwarm totdat de alcohol is verdampt.
Voeg de whiskey toe aan de saus.
Voeg ook toe:

- ¼ l slagroom,
- 6 eetlepels ketchup
- ½ eetlepel cumberlandsaus (of indien niet beschikbaar: sinaasappelmarmelade)
- peper en zout
- beetje (+/- ½ tl) worchestersaus en een beetje (+/- ½ tl) tobasco
- 2 eetlepels tomatenpuree

Verwarm nog een minuutje en klaar. Wij aten het met biefstuk, stokbrood en groene salade, aldus Ilse van der Meer.

Je hebt nodig

- ui
- roomboter
- paprikapoeder
- champignons
- whisky
- slagroom
- ketchup
- cumberlandsaus
- peper en zout
- worchestersaus
- tobascosaus
- tomatenpuree

Meer recepten verschijnen komende week online op de site of app van NPO Radio 1 online. De wedstrijd is vernoemd naar de overleden tv-kok Joop Braakhekke. De jury bestond uit tv-kok Yvette van Boven en cabaretier en tv-presentator Paul de Leeuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie