Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Michiel Hendryckxfoto: Michiel Hendryckx
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Joke van Leeuwen
Joke van Leeuwen is schrijver, dichter, illustrator en maakt theaterprogramma's. Ze ontving voor haar werk vele prijzen, waaronder de C Buddingh-prijs voor haar dichtbundel 'Laatste lezers', de prestigieuze Gouden Ganzenveer en de AKO Literatuurprijs. Onlangs verscheen haar dichtbundel 'Het moet nog ergens liggen.' Vanavond is Joke van Leeuwen te gast in Nooit Meer Slapen.

Inburgering
Politiek filosoof Tamar de Waal vreest dat het huidige inburgeringsbeleid ons duurt komt te staan. Wie voor zijn inburgeringsexamen zakt, kan geen Nederlander worden. Volgens de waal kweekt dit strenge beleid een onderklasse van kwetsbare vreemdelingen. Ze vertelt hier vanmiddag meer over in De Nieuws BV.

En verder...

  • De KNVB wil contracten invoeren voor spelers van de 2e en 3e divisie. Maar amateurclubs zijn het hier niet mee eens en vertellen hierover in het NOS Radio 1-Journaal.
  • Wie Is De Mol begint zaterdag! De Nieuws BV praat hierover met vaste kijkers Peter Zantingh en Frank Huiskamp en ex-kandidaat Chris Zegers.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Je krijgt een melding van een in brand staande scooter, gaat er als brandweerman op af en merkt direct: je bent in de val gelokt en staat tegenover zo’n 40 mensen die maar op 1 ding uit zijn: je belagen. Het overkwam brandweerman Dennis Nieuwerth tijdens oud en nieuw dit jaar. Hij vertelt over zijn ervaringen en wat voor effect dat op hulpverleners heeft in Radio EenVandaag:

Brandweer in de val gelokt

Karin Bloemen staat volgende week op het podium met het Residentie Orkest. Het is traditie om ieder jaar een zanger of zangeres uit te nodigen voor het nieuwjaarsconcert. Bloemen, actrice, cabaretier, zangeres, theatermaakster en bovenal de diva van Nederland gunt zichzelf geen moment rust. Ze is in De Ochtend te gast om te vertellen over haar nieuwe show en goede voornemens voor 2017:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie