Binnenland

Inwoners van Bathmen gaan vrijwillig in 'intelligente lockdown'

NTRNOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Inwoners van Bathmen gaan vrijwillig in 'intelligente lockdown'

Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Ook in het Overijsselse Bathmen waar burgemeester Ron König een waarschuwende brief stuurde naar inwoners. "Blijf zoveel mogelijk thuis" stond erin. En de bewoners hebben geluisterd.

"Bathmen heeft een hechte gemeenschapscultuur," legt de burgemeester uit in Nieuws en Co. "Daardoor kon het virus zich snel verspreiden. Maar het is ook de reden dat we makkelijker contact kunnen leggen."

Voor de burgemeester was het vanzelfsprekend om een oproep te doen aan zijn inwoners. "We wilden ze betrekken, weten wat er leeft. Maar ook zeggen: dit is hoe we er nu voor staan, wat kunnen we samen doen om minder besmettingen te krijgen?"

Sportverenigingen dicht

"Er werd daarbij echt gekeken naar wat bij Bathmen past. Daarvoor moet je in gesprek met inwoners: wat willen zij, wat kunnen we zelf. Dat werd ook aangemoedigd door de GGD," benadrukt de burgemeester.

Een van de maatregelen die bewoners hebben genomen is het vrijwillig sluiten van sportverenigingen. "Het tegengaan van nieuwe besmettingen is nu even te belangrijk. Dat bleek ook uit het gesprek met de gemeente en de GGD," vertelt Willem Berends, voorzitter van de Algemene Bathmense Sportvereniging in Nieuws en Co. Tot 11 oktober blijven de sportverenigingen in ieder geval dicht.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie