Binnenland

Froome grote winnaar na slagveld, Urán pakt ritzege

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Froome grote winnaar na slagveld, Urán pakt ritzege

[NOS] Rigoberto Uran heeft de tumultueuze bergetappe naar Chambéry gewonnen. De Cannondale-renner bleef Warren Barguil op de streep een banddikte voor in een groep met ook geletruidrager Chris Froome, Jakub Fuglsang en Fabio Aru.

Alberto Contador moest op Mont du Chat, de laatste klim van de dag, als eerste lossen uit de groep met favorieten. Even later kon ook Nairo Quintana het tempo niet meer volgen.

Chris Froome behoudt zijn gele trui, hij heeft in het klassement een voorsprong van achttien seconden op Fabio Aru. Romain Bardet staat derde op 51 tellen van Froome.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Porte valt uit na zware val

Voor Richie Porte, vooraf aangemerkt als dé uitdager van Chris Froome, is de Tour voorbij na een harde val in de afdaling van de Mont du Chat. Hij werd met een ambulance afgevoerd.

Op de slotklim viel Fabio Aru als eerste van de klassementsrenners aan, precies op het moment dat Froome zijn hand omhoog stak ten teken dat hij een lekke band had. Aru kreeg Quintana en Porte mee, maar even later werden zij teruggepakt door Froome, die snel een nieuwe fiets had gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie