Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Laatste dag WK Afstanden en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Laatste dag WK Afstanden en eredivisie

Gaan de Nederlandse schaatsers vandaag het medaillefeestje uitbreiden en nog meer (gouden) plakken in de wacht slepen? Uitgebreid verslag hoor je op NPO Radio 1. Verder wordt er natuurlijk gestreden in de eredivisie en hoor je een reportage over journalist Okke Ornstein die vast zat in de gevangenis in Panama.

Ook op de laatste dag van de WK Afstanden geeft de Nederlandse ploeg zich natuurlijk nog niet gewonnen. Na onder meer een succesvolle ploegenachtervolging, 500 meter, 3000 meter en 5000 meter zullen de schaatsers vandaag wéér gaan strijden voor de eerste plaats.

In plaats van OVT is er daarom vandaag tussen 10.00 - 12.00 uur volop aandacht voor het WK Afstanden in Langs de Lijn, gepresenteerd door Henry Schut. Sebastiaan Timmerman doet verslag van het schaatsen. Dit is het programma voor vandaag:

  • 1500 meter dames (start 10.00 uur Nederlandse tijd)
  • 1500 meter heren (start 11.06 uur Nederlandse tijd)
  • Massastart dames (start 12.21 uur Nederlandse tijd)
  • Massastart heren (start 12.36 uur Nederlandse tijd)

Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Ireen Wüst komen in actie op de 1500 meter. Op dezelfde afstand komen ook Sven Kramer, Kjeld Nuis en Patrick Roest in actie. Aan de massastart zullen verschijnen bij de dames Carien Kleibeuker en Irene Schouten, bij de heren zijn dat Jorrit Bergsma en Gary Hekma.

Eredivisie

Ook in de eredivisie gaat de strijd om de eerste plek onverminderd door. Feyenoord staat nog steeds aan kop, maar PSV en Ajax zitten de Rotterdamse club op de hielen. Dit is het programma voor vandaag:

12.30 uur:
Excelsior - FC Twente (Arman Avsaroglu doet verslag)
14.30 uur:
SC Heerenveen - AZ (Richard van der Made doet verslag)
Ajax - Sparta (Andy Houtkamp doet verslag)
16.45 uur:
PSV - FC Utrecht (Ragnar Niemeijer doet verslag)

Gevangen in Panama

In november 2016 werd de Nederlandse journalist Okke Ornstein in Panama gearresteerd en in een gevangenis opgesloten vanwege zijn kritische artikelen over fraude en corruptie in dat land. Ornstein werkte sinds 2000 in Panama, waar hij radioreportages maakte en een weblogschreef over o.a. zakenlieden die investeringen met grote winstkansen aanboden, maar hun klanten van hun inleg beroofden. Enkele van die zakenlieden sleepten Ornstein voor het gerecht wegens 'smaad' en 'belediging' en Ornstein werd, zonder dat hij de kans kreeg zich te verdedigen, tot 38 maanden cel veroordeeld.

Zijn collega en goed vriend Gilles Frenken reisde naar Panama, zocht Ornstein op in de gevangenis, en volgde de acties achter de schermen om Ornstein weer op vrije voeten te krijgen. Om 21.00 uur meer in Radio Doc.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie