Binnenland
EONOS

Keert het succesvolle verdedigingsduo terug bij Feyenoord?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Keert het succesvolle verdedigingsduo terug bij Feyenoord?

Slechts één overwinning uit de laatste vier duels. Dat zijn geen cijfers die passen bij een regerend landskampioen. Vanavond speelt Feyenoord in Rotterdam tegen FC Groningen. Of dat wél drie punten opleveren is live te volgen in Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

De verdediging van Feyenoord zal er mogelijk anders uit komen te zien in vergelijking met de voorgaande weken. De kans bestaat dat Sven van Beek en de Peruaan Renato Tapia hun posities moeten afstaan aan het succesduo van vorig seizoen: Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden.

Met hen in het hart van de defensie kreeg Feyenoord in het kampioensjaar slechts 25 doelpunten tegen. De twee waren dit seizoen lange tijd niet inzetbaar wegens blessures, maar zijn inmiddels fit genoeg om een volledige eredivisiewedstrijd te kunnen spelen.

"Als je kijkt naar de manier waarop we de goal (strafschop, red.) tegen kregen tegen VVV-Venlo, dan zie je dat we niet goed stonden. Als het moment daar is dat ik vind dat we het elftal moeten veranderen, zal ik dat doen", vertelde coach Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie.

"Met de spelers die zondag niet hebben gespeeld, hebben we scherp getraind", gaat Van Bronckhorst verder. "Voor morgen zijn de spelers die terugkeren een optie."

Botteghin en Van der Heijden trainen sinds de winterstop weer volop mee met de selectie. De Braziliaan maakte in het bekerduel met PSV al minuten. Sowieso heeft Van Bronckhorst achterin genoeg keus, nu ook linksback Ridgeciano Haps weer volledig fit is. Of dat ten koste gaat van de talentvolle Tyrell Malacia valt nog te bezien.


Ster advertentie
Ster advertentie