Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Srebrenica
Vandaag presenteert het NIOD de uitslag van een onderzoek naar de val van Srebrenica, in 1995. In het onderzoek zijn bronnen meegenomen die vorig jaar aan het licht kwamen door onderzoeksjournalisten van Argos, dat elke zaterdagmiddag te horen is op NPO Radio 1.
Naar aanleiding van de onthullingen gaf de regering het NIOD opdracht om opnieuw onderzoek te doen.

Lees ook: Nieuw Srebrenica-onderzoek afgerond: ‘Dit wordt heel spannend’

In De Ochtend een gesprek met Huub Jaspers, een van de onderzoeksjournalisten van Argos. Vanmiddag op NPO Radio 1 de presentatie van het onderzoek en een gesprek over de gevolgen van het rapport, onder meer in Radio EenVandaag met politiek commentator Kees Boonman en oud-defensieminister Joris Voorhoeve.

Positief
Over de zorg wordt veel geklaagd: de werkdruk is te hoog, er is te weinig tijd voor patiënten en het wordt steeds duurder. Maar er gaat ook heel veel goed. Bureau M in De Ochtend gaat vandaag op zoek naar zaken in de zorg die naar tevredenheid verlopen.

Bronbescherming
NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff is een van de ondertekenaars van een opiniestuk in de Volkskrant, waarin journalisten waarschuwen dat de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten hun werk in gevaar brengt. In De Nieuws BV een debat tussen Marcel Gelauff en defensie-expert Peter Wijninga.

En verder vandaag...

  • De schaatsers rijden dit weekend hun rondjes in het Japanse Nagano. We volgen hun verrichtingen in Langs de Lijn En Omstreken, met verslag van Sebastiaan Timmerman en Erik van Dijk.
  • In de rubriek Open Kaart in Nooit Meer Slapen, vanaf 01.00 uur, geeft actrice Angela Schijf vandaag eerlijk antwoord op vragen die zij zelf mag uitkiezen.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Paus Franciscus is bezig zijn nalatenschap veilig te stellen, want hij benoemt morgen een aantal nieuwe kardinalen in het College van Kardinalen. Het zijn deze heren die in een conclaaf uit hun midden een volgende paus kiezen. Stijn Fens vertelde in De Ochtend wat er morgen precies gaat gebeuren.

Op de plaatselijke basisschool in het Brabantse dorp Hapert heeft Kiet Engels een klas met kinderen van asielzoekers uit onder andere Irak, Eritrea en Syrië. Het lukt de juf om deze getraumatiseerde oorlogskinderen aan het spelen en leren te krijgen. Nu is er een documentaire over haar werk. In Langs de Lijn En Omstreken een gesprek met juf Engels en de makers van de film.

Ster advertentie
Ster advertentie