Binnenland
AVROTROS

Bitcoins kopen? Begin met klein bedrag!

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Bitcoins kopen? Begin met klein bedrag!

De koers van de bitcoin is opnieuw omhoog geschoten. Dat gebeurde vlak na de bekendmaking dat Elon Musk van Tesla anderhalf miljard dollar in de cryptomunt heeft geïnvesteerd. Zullen er meer grote bedrijven volgen en moeten ook wij nu eindelijk eens om?

Bert Slagter, medeoprichter van LekkerCryptisch.nl en bitcoin expert, heeft zelf ook bitcoins, maar wil ze niet verkopen. Hij herkent in de bitcoin dezelfde potentie als die hij eind jaren 90 in het internet zag. Wat bitcoin is voor waarde is internet voor informatie. De komende vijf tot tien jaar ziet hij maar twee uitkomsten: of bitcoin mislukt, of het wordt heel groot. Daar wil 'ie graag bij zijn, vertelt hij in Stax&Toine.

Goedkeuring voor investering

De reden dat Elon Musk nu geïnvesteerd heeft in bitcoins verklaart Slagter uit het feit dat Musk verwacht dat 'ie daarmee meer opbrengst heeft. "Een soort indekken tegen het risico op koopkrachtverlies van zijn dollars. Het zou goed kunnen dat meer bedrijven Tesla gaan volgen."

De afgelopen jaren zijn alle hordes weggehaald voor professionele investeerders. De belastingdienst, de toezichthouders, de accountants hebben hun goedkeuring voor het investeren in bitcoin gegeven.

Begin rustig

Hoe kun je als leek nu zorgen dat je niet bij een oplichter bitcoins aankoopt? Slagter adviseert om je er eerst echt goed in te verdiepen.

"Niet zomaar aan de eerste de beste je centjes meegeven en goed op onderzoek uitgaan", adviseert hij. Als je wil instappen ga je naar een gerenommeerde Nederlandse broker, die onder toezicht staat van de Nederlandse Bank. Met iDeal kun je voor euro’s bitcoins kopen en als je weer wilt verkopen, zet je ze weer om naar euro’s. Het is verstandig om wel eerst met een klein bedrag te beginnen. "Gewoon om eerst eens te kijken hoe het gaat."

Koers bitcoin naar nieuw record door Tesla

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie