Binnenland
AVROTROS

#TrendingVandaag: Wiebes draagt geen gordel en vrijgevige mensen vaker afgezet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. #TrendingVandaag: Wiebes draagt geen gordel en vrijgevige mensen vaker afgezet

Wat gaat er vandaag viraal, of waar wordt veel over gepraat? In de rubriek #TrendingVandaag bespreekt Lammert de Bruin elke dag in Radio EenVandaag wat er zogezegd trending is. Met vandaag: Wiebes die zich niet aan de wet wil houden, de aarde is plat en de nieuwe hit van Arjen Lubach.

Wiebes weigert gordel om te doen

Ophef om Wiebes die geen gordel draagt

Veel ophef over het feit dat Minister Wiebes weigerde een gordel te dragen op de achterbank. Gisteren was in Jinek te zien dat de minister tijdens een autorit met Jair Ferwerda naar Groningen weigerde om de riem vast te doen. Die burgerlijke ongehoorzaamheid komt hem op kritiek te staan.

Zo schrijft wijkagent Ben van Gorcum op Twitter: "Waarom denkt u als politicus dat u boven de wet staat" en "Hoe denkt u dat een burger gaat reageren wanneer ik een proces-verbaal à 149 euro geef voor het niet dragen van de autogordel?" Hij noemt het een 'slecht voorbeeld' en 'schaamteloos'. Wiebes is zelf kennelijk ook wat geschrokken van de ophef rond zijn opmerking. Na de ministerraad geeft hij vrijdagmiddag een reactie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Platte aarde gelovigen komen morgen bijeen in Amsterdam

Morgen is een grote dag voor aanhangers van de Flat Earth Society. Mensen die geloven dat de aarde niet rond is, maar plat, met een afgrond. En dat zijn er meer dan je misschien denkt. Volgens de Telegraaf gaat het in Nederland om maar liefst 150.000 mensen die dit geloven. Die mensen kunnen morgen terecht in Amsterdam, waar ze kunnen daar luisteren naar de Vlaamse Didi Vanh die er ook heilig van overtuigd is dat we niet op een wereldbol leven, maar dat ergens een rand is waar we vanaf kunnen vallen.

Vanh studeerde biotechnologie en vindt dat teveel mensen klakkeloos geloven wat anderen en wetenschappers zeggen, vertelt ze in Trouw. Een groepje van 100 mensen zou echt weten hoe het zit. De organisatie hoopt op minimaal tweehonderd bezoekers bij de bijeenkomst, die bij de Amsterdamse openbare bibliotheek wordt gehouden.

Arjen Lubach brengt weer lied uit theatershow uit

Opnieuw heeft Arjen Lubach een liedje uit zijn theatershow uitgebracht. Vanmorgen werd het nummer Woke op Spotify gezet, vanmiddag verscheen de clip. Woke gaat over de irritatie die mensen met een cultureel correcte mening kunnen oproepen op social media. Woke is de opvolger van het nummer Beter in bed, over een wilde nacht met de ex-minnares van Thierry Baudet. De clip van dat nummer is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

“Al snel bleek na afloop van de shows dat het publiek dit nummer graag nog eens zou luisteren of zou laten horen aan anderen”, motiveerde Arjen destijds de beslissing om het liedje uit te brengen.

Vrijgevige mensen worden vaak afgezet door vrienden en familie

Vrijgevige mensen worden vaak door vrienden en familie misbruikt. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Bijna de helft (46%) van de mensen die ooit een vriend of familielid financieel uit de brand heeft geholpen, heeft daarvoor op de blaren moeten zitten.

Of ze nou een lening gaven, hun creditcard lieten gebruiken of een lening mede-ondertekenden, in alle gevallen kwamen ze bedrogen uit omdat ze het geld nooit volledig terugkregen. De onderzoekers ondervroegen bijna 2500 volwassenen en daaruit komt naar voren dat 35% van de mensen weleens een lening heeft gegeven die ze in hun geheel nooit terug hebben gekregen of dat ze ruzie hebben gekregen over een lening. De onderzoekers geven dan ook het advies om nooit geld aan familie of vrienden te lenen als je het ooit echt terug wilt. ‘Het is ok om nee te zeggen, misschien kun je ze op een andere manier helpen dan met geld’.

Ster advertentie
Ster advertentie