Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: de wolven komen, criminele varkens en Formule I in Abu Dhabi

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: de wolven komen, criminele varkens en Formule I in Abu Dhabi

Opmerkelijke dierenverhalen in de ochtend en onder meer Formule I in Langs de Lijn.

Het is niet meer tegen te houden: de wolven komen onze kant op. Een Canadese schapenhouder leert Nederlandse collega's hoe daarmee om te gaan. En alles over slapende meeuwen. In: Vroege Vogels: 7.00- 9.00 uur.

Koe onthoofd

Nog meer dierenverhalen in de podcast Tijdgeets van Julie Bussé. In aflevering 3 van de podcast serie Tijdgeest in OVT onderzoekt Julie Blussé rechtszaken tegen dieren - een fenomeen dat in de vroegmoderne tijd in heel Europa voorkwam. Vooral varkens waren veelplegers, maar in 1578 werd in Gent bijvoorbeeld ook een koe onthoofd nadat zijeen kind had gedood. OVT: 9.00- 12.00 uur

Handbal

Henk Groener is te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13 en 14 uur, was jarenlang bondscoach van de handballers. Eerst bij de mannen en later bij de vrouwen. Met de vrouwen haalde hij zilver op het WK en een vierde plaats op de Spelen van Rio. Per 1 januari gaat jij aan de slag als coach van de Duitse handbalvrouwen. De Perstribune: 12.00-14.00 uur.

In Langs de Lijn Formule I in Abu Dhabi met natuurlijk vader en zoon Lammers. Vorig jaar pakte Nico Rosberg na een spannende ontknoping de wereldtitel. Nu is die al vergeven aan zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton. Het kampioenschap staat dus niet meer op het spel, het gaat nu om de winst op het Yas Marina Circuit. Ook volleybal en hockey.

"Op dit moment past ieder circuit Max Verstappen", stelt Dekker, die veel van de Nederlander verwacht. "Hij wil zeker voor het podium gaan, maar dat is eigenlijk niet goed genoeg: hij wil winnen."

Op de foto: Coureur Max Verstappen (L) samen met Martin Garrix bij de training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De dj en muziekproducent kreeg alvast vooruitlopend op zijn rijbewijs een helm aangeboden van Verstappen (ANP).

En dan nog even dit:

Vannacht was Riza om 5 uur voor jou wakker. Misschien sliep je. Een Singer-Songwriter was te gast die in haar begintijd vaak onderschat werd, maar ondertussen een eigen label heeft, een tour door Amerika heeft gedaan en afgelopen vrijdag haar nieuwe single presenteerde: Yori Swart! En Riza belde met bedrijfsarts Tessa Kouwenhoven-Pasmooij van het Erasmus MC. Zijn vraag: Als het zo door gaat, werken we totdat we 80 zijn. Maar hoe blijven we zo lang fit? Gamen lijkt de oplossing te zijn. Of gewoon lekker stappen en bij thuiskomst NPO Radio 1 luisteren. Luister volgende week! Elke zondagochtend tussen 5.00 en 7.00 uur.

Fijne dag!

Ster advertentie
Ster advertentie