Binnenland
KRO-NCRV

Albert Verlinde: ‘Vouchers voor iedereen die musical heeft geboekt’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde: ‘Vouchers voor iedereen die musical heeft geboekt’

Ook mensen van wie niet iedereen het meteen verwacht, komen door de coronacrisis in de problemen terecht. De musicalproducties van Albert Verlinde liggen stil, “dit weekend gaan er vouchers naar mensen die een kaartje hebben gekocht voor een show.” En topadvocaat Knoops maakt zich ook grote zorgen, “niet ondenkbaar dat we als kantoor moeten inkrimpen.”

Verlinde gaat vouchers uitdelen aan iedereen die een show heeft geboekt bij Stage Entertainment, “die gaan er dit weekend uit. Geld terug kan natuurlijk ook, maar ik hoop dat mensen ook de steun voelen voor de shows waar ze voor hebben gekozen.”

Topadvocaat Knoops zit al twee weken thuis, nadat er corona werd vastgesteld bij een collega in zijn praktijk. “Alles ligt stil. De zaak van Wilders, Julio Poch en het pleidooi van Van Laarhoven is uitgesteld. Dat heeft enorme gevolgen.” Als de coronacrisis langer dan twee of drie maanden aanhoudt, vreest Knoops dat hij mensen ‘moet laten gaan’.

Hoewel alle zittingen stil liggen, heeft Knoops uitvoerig contact met zijn cliënten. “Die zijn erg onrustig. Ons beeld is dat veel gevangenen wanhopig zijn. Er is geen zeep, mondkapjes of bescherming. De afstand wordt onvoldoende gewaarborgd.”

Dries Roelvink steekt hart onder de riem

Volkszanger Dries Roelvink brengt in de uitzending ‘een ode aan iedereen die het moeilijk heeft’, op de melodie die is ingespeeld door het Metropole Orkest. Verlinde reageert met een brok in zijn keel, “Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik word alleen maar emotioneler in deze tijden.”

‘Lieve, talentvolle, indrukwekkende en nooit te vergeten Liesbeth’

Verlinde reageert op het overlijden van zangeres Liesbeth List, “Een lieve, talentvolle, indrukwekkende en nooit te vergeten vrouw. We hebben 15 jaar samengewerkt. Het feit dat ik theaterproducent heb kunnen worden, en kon doorgroeien, dat komt door Liesbeth. We hebben 15 jaar samengewerkt. Ik had in het begin geen geld om te produceren en ze nam haar broodtrommeltje mee naar de repetities. Ik zal haar ongelooflijk missen.”

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie