Binnenland
BNNVARA

Vroege Vogels presenteert: het nationale vogelconcert

foto: Vroege Vogels/RWillemsenfoto: Vroege Vogels/RWillemsen
  1. Nieuwschevron right
  2. Vroege Vogels presenteert: het nationale vogelconcert

De muzikanten onder onze gevederde vrienden hebben zich verzameld. Vanuit het bos, de heide, duinen, water en gewoon vanuit de achtertuin presenteren zij het Nationaal Vogelconcert. De blauwborst, de nachtegaal, het visdiefje, de veldleeuwerik en ook de zanglijster laten zich van hun beste kant horen in Vroege Vogels.

Nationale vogelconcert

Zo in de eerste weken van mei is de vogelzang op z'n hoogtepunt. De mannetjes - want vooral de mannen laten zich luidruchtig horen - proberen met hun zang een partner te lokken en/of hun territorium te verdedigen. De meeste soorten beginnen al vroeg vóór zonsopkomst met zingen, andere gaan de hele nacht door en sommige uitslapers laten zich pas horen als de zon op is.

Rond zonsopkomst

De vogelzang is drie keer een halfuur te horen in de uitzending van Vroege Vogels: globaal een uur vóór zonsopkomst, rond het moment dat de zon opkomt en een uur daarna. En elk landschap heeft zijn eigen soorten. Daarom zijn de verslaggevers van Vroege Vogels met hun microfoons in het bos en op de heide (het Deelerwoud), de duinen (Texel), op het water (de Marker Wadden) en in een natuurrijke achtertuin (in de Achterhoek).

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie