Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Vogelcursus voor beginners, frauderende gerechtsdeurwaarders en Eredivisievoetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Vogelcursus voor beginners, frauderende gerechtsdeurwaarders en Eredivisievoetbal

Met het mooie weer dat op de planning staat zijn veel vogelaars weer druk in de weer. Vanochtend in Vroege Vogels een vogelwerkgroep over hun 50 jaar aan vogelcursussen. Later op de dag hoor je een reportage in Reporter Radio over frauderende gerechtsdeurwaarders en de 29e speelronde in de Eredivisie.

In de eerste weken van de beginnerscursus vogelherkenning passeren koolmees, merel, zanglijster en boomklever de revue. Vogels die we vaak tegen komen en vaak kunnen horen. Vogelwerkgroep Het Gooi en omstreken geeft al 50 jaar vogelcursussen voor zowel beginners als gevorderden.

Ze weten het niet zeker de maar denken dat ze de enige vogelwerkgroep in Nederland, zo lang en zo aaneengesloten al cursussen. Ieder jaar wordt er een voor- en najaarscursus gegeven, die inmiddels door meer dan 2.000 mensen is gevolgd.

Leer van de experts in Vroege Vogels, vanochtend vanaf 7.00 uur op NPO Radio 1.

Frauderende gerechtsdeurwaarders buiten schot

Vanmiddag om 19.00, Reporter Radio over frauderende gerechtsdeurwaarders. De afgelopen jaren zijn er zo'n 500 claims ingediend bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het gaat om schulden die niet teruggevorderd konden worden, omdat frauderende gerechtsdeurwaarders het geld hadden weggesluisd.

Schuldeisers kunnen dan bij het ministerie terecht om dat geld alsnog te krijgen. Het ministerie zou dan beslag kunnen leggen bij die gerechtsdeurwaarders om een deel van die schuld terug te vorderen. Maar opvallend: dat gebeurt in de praktijk niet. De meeste dossier liggen voor langere tijd op de plank.

Eredivisie

De voetbalzondag staat vandaag in het teken van het reageren. Waar koploper PSV, in Arnhem tegen Vitesse, de naaste belager Ajax van zich af wil slaan, probeert Feyenoord zo dicht mogelijk bij de derde plek, momenteel van AZ, te komen.

Fortuna Sittard lijkt op het moment veilig, maar om dat helemaal zeker te weten zouden drie punten tegen PEC Zwolle heel welkom zijn, terwijl FC Emmen, tegen Heerenveen, probeert uit de schemer van de rode lantaarn te blijven.

Je volgt de Eredivisiewedstrijden live bij Langs de Lijn, vanaf 14.00 op NPO Radio 1.

De Eredivisiewedstrijden van vandaag

12.15 uur FC Emmen-SC Heerenveen | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur VVV-Feyenoord | Verslag: Frank Wielaard
14.30 uur PEC Zwolle-Fortuna Sittard | Richard van der Made
16.45 uur Vitesse-PSV| Verslag: Arman Avsaroglu

En verder...

  • Zijn oud-wielrenner Leo van Vliet en striptekenaar Peter de Wit te gast bij De Perstribune, vanaf 12.00 uur op NPO Radio 1.
  • in Reporter Radio, om 19.00 uur, een gesprek met documentairemaker Joost van der Valk over kinderoffers door medicijnmannen in Oeganda.
Ster advertentie
Ster advertentie