Binnenland
AVROTROS

Gaan Fidan Ekiz en Renze Klamer hun nieuwe talkshow uitzenden vanuit Rotterdam?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaan Fidan Ekiz en Renze Klamer hun nieuwe talkshow uitzenden vanuit Rotterdam?

Renze Klamer: de rijzende ster van Hilversum. Afgelopen week werd bekend dat hij vanaf het najaar samen met Fidan Ekiz een nieuwe dagelijkse talkshow presenteert op NPO1. Klamer is te gast bij Humberto Tan en vertelt de drive achter het programma.

Zijn de geruchten waar? Verhuist het tijdslot naar Rotterdam? "Zoiets is natuurlijk ontzettend omvangrijk, maar ik denk dat daar zeker over wordt nagedacht in Hilversum", zegt hij daarover tegen Humberto Tan.

Voordat de nieuwe talkshow begint maakt hij nog het programma Laat op Vrijdag. Dat programma heeft Klamer met zijn eindredacteur bedacht. "Toen ik het eenmaal uitgedacht had, heb ik het gepitcht. En toen hebben ze mij nog 1,5 uur laten zweten terwijl ik mijn pak stond, omdat ze eerst een belangrijke vergadering hadden over het Songfestival. Daarna hoorde ik dat ze het wel een kans wilde geven", vertelt Klamer lachend.

Laat op Vrijdag

Een aantal fragmenten van Laat op Vrijdag gingen al snel viral. Een van de eerste fragmenten die breed werden opgepakt, was een fragment van Soundos El Ahmadi. Ze huilde, omdat niet altijd serieus genomen wordt door het publiek, maar keihard voor haar carrière heeft moeten werken. "En dat vind ik ook zo mooi. Dat je kanten ziet van mensen, die je nog niet eerder zag."

Een inspiratiebron voor zijn programma Laat op Vrijdag zijn de Amerikaanse talkshows. "Het gaat heel erg over de mensen en hun verhaal. Niet over mensen die een haakje bij het nieuws hebben, maar echt over de mensen zelf", vertelt Klamer.

Tijdslot van DWDD

Nog niet zo lang geleden werd bekend dat Klamer samen met Fidan Ekiz vanaf dit najaar het tijdslot van De Wereld Draait Door gaat overnemen. "Vanaf 31 augustus is de planning dat het gaat beginnen", vertelt Klamer. Ekiz en Klamer hebben inspraak in het programma, vertelt Klamer. "We willen allebei meedenken natuurlijk. Het is een co-creation. Wij worden daar ook zeker serieus genomen."

Er gaan geruchten dat de talkshow naar Rotterdam zal worden opgenomen, omdat Fidan Ekiz en Klamer allebei in Rotterdam wonen. "Ik denk niet dat het iets is wat je van vandaag of morgen helemaal kunt verplaatsen. Maar ik zie wel dat als Fidan daar iets over zegt online, dat het dingen los maakt. Het is toch een sentiment."

"Mensen zeggen dat het wel eens verfrissend zou kunnen zijn. Ik denk zeker dat daar in Hilversum nu wel over na wordt gedacht. Maar wij beslissen niks. We mogen meedenken en dat doen we absoluut. Op een dag zou het fantastisch zijn dat er ook een dagelijkse talkshow uit zo'n wereldstad komt."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie