Binnenland
NOS

Verstappen crasht binnen honderd meter in Singapore

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen crasht binnen honderd meter in Singapore

Voor Max Verstappen is de Grote Prijs van Singapore in een grote deceptie geëindigd. Direct na de start raakten de bolides van de Nederlander en de Fin Kimi Räikkönen elkaar.

Vervolgens werd Verstappen nog in de flank geraakt door een andere wagen. Ook Sebastian Vettel is uitgevallen.

Verstappen was goed weg, beter dan de van poleposition vertrokken Vettel. Ook Räikkönen kende een uitstekende start. Maar de Fin veroorzaakte nog voor de eerste bocht een enorme chaos. Verstappen belandde in de sandwich bij de twee Ferrari's. "Wat kan je eraan doen? Vettel wil mij afsnijden, maar als je voor de wereldtitel gaat, moet je niet zo veel risico's nemen", analyseerde Verstappen het optreden van de Duitser.

"Ik kon niet weg", zei hij over de sandwich waarin hij belandde. "En vervolgens kwam er in de bocht één vol binnen. Dan is het over. Het was een goed weekeinde, alleen de race niet. Het is niet mijn jaar. Dat is hier wel weer gebleken."

Ferrari ziet Verstappen als schuldige

Volgens Ferrari zou de Nederlander de veroorzaker van de crash zijn geweest. Verstappen kon weinig met die opmerking. "Ik denk dat het op beelden heel duidelijk was wat er gebeurde. Ik was sneller weg dan Vettel en ik denk dat hij Räikkönen niet heeft gezien. Het was niet heel slim van ze."

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde het verwijt van Ferrari belachelijk. "Max is uitgevallen door een fout van iemand anders."

Verstappen, Vettel en Räikkönen moesten na de race bij de wedstrijdleiding tekst en uitleg geven over het incident.

Quote

Het is niet mijn jaar. Dat is hier wel weer gebleken.

Max Verstappen
Ster advertentie
Ster advertentie