Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Fietsend het jaar uit

foto: Jeroen Dirks, presentator fietsend het jaar uit (NTR)foto: Jeroen Dirks, presentator fietsend het jaar uit (NTR)
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Fietsend het jaar uit

We blikken terug en vooruit op ontwikkelingen rond de fiets in Fietsend het jaar uit, Argos bespreekt de medialogica over de strijd om de Oostvaardersplassen, en er wordt geschaatst in Heerenveen. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Fietsend het jaar uit

Steeds meer ouders kiezen liever voor de bakfiets of de auto om hun kinderen af te leveren op de basisschool. We bespreken deze, en andere trends, in het NTR-fietsprogramma Fietsend het jaar uit vanavond tussen 19.00 en 22.00 uur op NPO Radio 1.

Ondermeer Lotta Crok, de eerste junior-fietsburgemeester (8) ter wereld is te gast. Ook fietsprofessor Marco te Brömmelstroet en Saskia Kluit van de Fietsersbond praten mee. Rachel Kramer en haar band spelen live in Velorama aan de Waalkade.

Luizen in de Pels: Alexander Pleijter

Wat is hij eigenlijk, wetenschapper of (onderzoeks)journalist? Geen van beide helemaal, zegt hij zelf. Wel is Alexander Pleijter, universitair docent Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden, specialist op het gebied van bronnengebruik van journalisten. Lang voordat fakenews een scheldwoord werd, trainde hij al studenten in het ontmaskeren van desinformatie. En dat doet hij nog steeds. Alexander Pleijter is een luis in de pels van de journalistiek en in Argos praat hij onder meer over de toekomst van het vak in tijden van ongebreidelde verspreiding van nepnieuws.

Medialogica over de strijd om de Oostvaardersplassen

Het moest echte natuur worden, het stuk grond dat vrijviel na de inpoldering van de Zuiderzee, de Oostvaarderplassen. De droom ontaardde in een discussie en het afgelopen jaar zelfs in een ware strijd over het lot van de daar uitgezette grote grazers. Aanstaande zondag start een nieuwe serie Argos Medialogica op NPO2. De eerste uitzending gaat over die strijd om de dieren in de winterse Oostvaardersplassen. Programmamaker Maud van der Reijt schuift aan om daar alvast iets over te vertellen.
Luister om 14.00 uur naar Argos met Tessel Blok.

Schaatsen

Dag 2 van de KPN NK Afstanden in Heerenveen! Vanaf 15.00 uur hoor je live verslag in Langs de Lijn van de 500 meter dames, de 1500 meter heren en de 3000 meter dames. Bij de KPN NK afstanden zijn naast de Nederlandse titels ook startbewijzen voor de WK afstanden en het EK sprint en allround te verdienen. Op de meeste afstanden liggen drie tickets klaar, alleen bij de 5.000 meter voor vrouwen en 10.000 meter voor mannen zijn het er twee.

Ster advertentie
Ster advertentie