Binnenland

Trump betaalde toch zwijggeld Stormy Daniels, zegt zijn advocaat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump betaalde toch zwijggeld Stormy Daniels, zegt zijn advocaat

[NOS] Donald Trump heeft de 130.000 dollar zwijggeld voor pornoactrice Stormy Daniels toch zelf betaald. Volgens zijn nieuwe advocaat, Rudy Giuliani, betaalde Trump het geld terug aan zijn advocaat Michael Cohen, die het eerder had voorgeschoten.

Die uitspraak staat haaks op Trumps eerdere uitlatingen over de zaak. Enkele weken geleden zei hij nog niet op de hoogte te zijn geweest van het zwijgcontract dat Cohen met Daniels sloot in 2016, kort voor de presidentsverkiezingen. Daniels zegt dat ze in 2006 een relatie had met Trump.

Giuliani zei bij Fox News dat Trump wel degelijk op de hoogte was van de betaling en het bedrag dus zelfs vergoedde. "Voor zover ik weet, kende hij de afspraken niet tot in detail. Maar hij wist dat Michael (Cohen, red.) dit zou regelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens correspondent Arjen van der Horst zegt Giuliani dit vanwege de discussie of de betaling had moeten worden geregistreerd als campagnebijdrage. Met het verhaal dat Trump het zelf heeft betaald, zou het niet langer als campagnegeld gelden.

Giuliani is de voormalige burgemeester van New York en oud-presidentskandidaat. Trump stelde hem vorige maand aan als advocaat.

Ster advertentie
Ster advertentie