Binnenland
EO

Brenno de Winter: 'corona-app overheid effectief bij 20% gebruik'

foto: PxHerefoto: PxHere
  1. Nieuwschevron right
  2. Brenno de Winter: 'corona-app overheid effectief bij 20% gebruik'

Als één op de vijf Nederlanders de nieuwe corona-app gebruikt, heeft die al impact op het verloop van het virus. Dat zegt Brenno de Winter zondag in Dit is de Dag. "Eerder dachten we dat de app alleen nuttig was bij zestig procent, maar recent onderzoek laat zien dat je bij een gebruik van twintig procent al invloed hebt op nieuwe brandhaarden". De app waarschuwt mensen die dicht in de buurt van een besmette persoon zijn geweest. "Die app doet niets magisch. Het is niet zo dat meteen je telefoon gaat rinkelen. Het brengt je sneller op de hoogte dat je verhoogd risico loopt."

Zo komt de corona-app eruit te zien

De appbouwer is optimistisch over de voortgang van de app. "We hopen dat het lukt voor de zomervakantie, maar er blijft altijd een kans dat ie helemaal niet komt. Bijvoorbeeld als we de privacy niet kunnen waarborgen”.

Apple en Google zijn betrokken bij de systematiek van de app. Net als bij de app van andere landen. “Daarom kan er technisch gezien worden uitgewisseld. Het streven is dat dit ook daadwerkelijk kan”.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie