Binnenland
AVROTROS

'Dognappings' lijken ook in Nederland toe te nemen: 'Registreer je hond'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dognappings' lijken ook in Nederland toe te nemen: 'Registreer je hond'

Dognapping: in Engeland is er inmiddels een politieagent voor aangesteld. Nu steken ook in Nederland de incidenten de kop op waarbij hondjes worden gekidnapt. Dierenbeschermer Karen Soeters van House of Animals volgt dognappings op de voet en maakt zich zorgen. In Blok&Toine vertelt ze over het fenomeen.

Video niet beschikbaar

Vaak worden honden meegenomen zodat ermee gefokt kan worden. Dat kan om veel verschillende rassen gaan, vertelt Karen. "Wij doen onderzoek naar de broodfokhandel, daar zien wij dat labradors, de blauwe bulldogs, en de pomeriaan bijvoorbeeld populair zijn."

"Van die dieren kunnen de kosten hoog oplopen, een pomeriaan kost zo drieduizend euro.”

112 bellen

Hoewel er nog geen officiële cijfers van de politie bekend zijn over een toename in dognappings, is die toename wel te zien op social media-kanalen, vertelt Soeters. Of er, net als in Engeland, in Nederland ook een toename is, is dus niet met zekerheid te zeggen, maar dat het een probleem is staat vast.

Wat te doen om het ontvoeren van je hond te voorkomen? "Het allerbelangrijkste is dat je je hond registreert. Mocht het je overkomen, leg dan de locatie vast, zorg dat je probeert te filmen wie de dader is, verspreid zo snel mogelijk foto’s, en bel 112."

'Dognappings' in Nederland

Blok&Toine

Mischa Blok en Toine van Peperstraten zoomen in op wat het nieuws voor jou betekent en zijn daarbij ook geïnteresseerd in jouw ervaringen. Maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie