Binnenland

Georgina Verbaan, Oek de Jong en anderen maken radiomonologen over dé kloof

foto: Radiomonologenfoto: Radiomonologen
  1. Nieuwschevron right
  2. Georgina Verbaan, Oek de Jong en anderen maken radiomonologen over dé kloof

Er wordt regelmatig gesproken over een groeiende kloof tussen ouderen en jongeren, tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen de provincie en de Randstad, tussen arm en rijk, man en vrouw of tussen autochtoon en allochtoon. Waar denken schrijvers aan bij de kloof?

In opdracht van het Nederlands Letterenfonds en het NPO-fonds maken acht schrijvers radiomonologen over hun kijk op De Kloof. Het zijn Alfred Birney, Babs Gons, Oek de Jong, Derek Otte, Nina Polak, Marja Pruis, Georgina Verbaan en Pieter Waterdrinker.

Zij zullen daarbij gaan samenwerken met (jonge) radioregisseurs, die door AVROTROS, NTR en VPRO worden geselecteerd.

De gedramatiseerde monologen over de kloof zijn eind dit jaar te horen op NPO Radio 1 en komen beschikbaar als podcast in De Verhalen.

"Het is een mooi gevarieerd boeket van literaire schrijvers, woordkunstenaars en columnisten. We zijn benieuwd wat ze te vertellen hebben over dit maatschappelijk thema", aldus Wim Eikelboom, coördinator op NPO Radio 1.

Literaire impuls

De radiomonologen vormen de vierde editie van ‘Fluiten in het donker’, een jaarlijkse samenwerking van Nederlands Letterenfonds, NPO-fonds, NPO Radio 1 en de omroepen AVROTROS, VPRO en NTR. Het doel is om radiodrama een literaire impuls te geven.

Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het NPO-fonds zal de productie van de hoorspelen van NPO Radio 1 ondersteunen.

Ster advertentie
Ster advertentie