Binnenland
AVROTROS

'Uniek en Romantiek': daten met een beperking

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Uniek en Romantiek': daten met een beperking

Waar vind je tegenwoordig nog een leuke date: Tinder, Happn of ouderwets in de kroeg? Er zijn opties genoeg! Maar voor mensen met het syndroom van Down is het toch vaak een stuk lastiger, merkte ook Jeroen van den Bosch. Daarom begonnen moeder Franca en zus Steffie 'Uniek en Romantiek'. Hier kunnen mensen met een beperking de ware vinden. Steffie en Jeroen spraken erover in Stax&Toine.

Moeder en zus zijn begonnen met 'Uniek en Romantiek' op basis van het succes van het BNNVARA-programma 'First Dates'. In dit programma gaan mensen op blind-date.

Meer dan 170 aanmeldingen

"Dat gebeurt hier ook maar dan zonder camera's en met mensen met een beperking", vertelt Steffie van den Bosch. "Inmiddels hebben al meer dan 170 mensen zich aangemeld. Dit aantal is ook nodig want je moet rekening moet houden met woonplaats, leeftijd en geslacht."

Iedereen die op zoek is naar liefde kan zich aanmelden via de site maar je moet er wel voor open staan om gekoppeld te worden aan iemand die een verstandelijke beperking, vertelt de zus van Jeroen. Inmiddels zijn er al 22 koppels met elkaar op date geweest. Door dit succes wordt er al gekeken naar een nieuwe blind-date dag.

Cupido heeft raak geschoten

Jeroen is inmiddels zelf ook date geweest, en het heeft geen windeieren gelegd. Afgelopen zaterdag had hij een tweede date met Mascha. Na een eerste date bij koffiezaak Brownies&Downies, die tevens samenwerkt met 'Uniek en Romantiek' gingen ze samen naar de dierentuin. En cupido heeft raak geschoten want Jeroen heeft al vlinders in zijn buik.

Mensen kunnen zich aanmelden via www.puurisperfect.nl

Uniek en Romantiek: daten met een beperking

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie