Naar homepage
Binnenland

Talkshowhost Eva Jinek van publieke omroep naar RTL
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Talkshowhost Eva Jinek van publieke omroep naar RTL

Eva Jinek stapt over van KRO-NCRV naar RTL. De presentator van de talkshow Jinek heeft bij de commerciële zender een contract getekend voor vier jaar. Zij gaat bij RTL vanaf januari een latenighttalkshow presenteren.

Voor KRO-NCRV komt Jineks vertrek als een verrassing; ze heeft vandaag bekendgemaakt dat ze weggaat. KRO-NCRV laat weten trots te zijn op de ontwikkeling die Eva Jinek heeft doorgemaakt: "Eva is in de zomer van 2013 bij ons gekomen en we hebben haar de afgelopen jaren zien uitgroeien tot een van de beste journalistieke anchors van ons land. Met een enorme bevlogenheid en een grote persoonlijke drive weet ze dagelijks het beste te halen uit zichzelf en haar redactie."

Jinek is nog op NPO 1 te zien tot en met volgende week vrijdag. Daarna neemt Jeroen Pauw het over.

Op RTL4 gaat Jinek (41) de latenighttalkshow afwisselend met Beau van Erven Dorens presenteren, ieder een aantal maanden per jaar.

Prijzen

Behalve de dagelijkse talkshow bij de publieke omroep heeft Jinek onder meer de reisserie De Verenigde Staten van Eva gemaakt. Ze werd de afgelopen jaren onderscheiden met verschillende televisieprijzen, zoals de Zilveren Televizier-Ster (2017), Omroepvrouw van het Jaar (2018) en de Sonja Barend Award (2018).

"Wij vinden het jammer dat zij ons én de publieke omroep verlaat," zegt KRO-NCRV. "Hoezeer we het ook betreuren, we respecteren Eva's keuze en we wensen haar alle goeds toe."

Avontuur

Eva Jinek zelf schrijft op haar Instagram-account dat het tijd is voor een nieuw avontuur. "In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt. Tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en een manier om mezelf te laten groeien. Ik kijk met veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO." Een maand geleden zei Jinek desgevraagd al in een interview met het blad Linda: "Ik praat met meerdere partijen, ook met RTL."

Ster advertentie
Ster advertentie