Binnenland

'Zeker 100 doden bij aanslag Afghaans militair trainingscentrum'

NTRNOS
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zeker 100 doden bij aanslag Afghaans militair trainingscentrum'

In Centraal-Afghanistan zijn bij een aanslag op een trainingscentrum voor politie, defensie en veiligheidsdiensten zeker honderd mensen omgekomen, zeggen verschillende Afghaanse bronnen. Het complex zou zijn bestormd door gewapende Taliban-strijders nadat een zelfmoordterrorist een auto met explosieven bij de ingang had opgeblazen.

Volgens een medewerker van het ministerie van Defensie hebben 126 mensen een explosie in een gebouw op het trainingscomplex niet overleefd. Een provinciale functionaris spreekt van een honderdtal doden. Eerder noemde de regering een dodental van twaalf.

Correspondent Aletta André vertelt om 16.10 uur in Nieuws en Co wat we tot nu toe weten over de aanslag.

Taliban

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag in de provincie Maidan Wardak opgeëist. De militaire basis ligt op zo'n 44 kilometer afstand van de hoofdstad Kabul.

De Taliban hebben de afgelopen maanden een reeks aanslagen gepleegd. Analisten denken dat de opstandelingen zo veel mogelijk gebied in handen willen krijgen voordat er in de toekomst serieuze vredesgesprekken worden gevoerd. Volgens de VS hebben de Taliban de helft van het land in hun greep. Vandaag zei de Taliban in Qatar gesprekken te hebben gevoerd met de Verenigde Staten.

Ster advertentie
Ster advertentie