Binnenland
EONOS

Winterkou nadert, maar schaatspret alleen voor leden ijsclub

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Winterkou nadert, maar schaatspret alleen voor leden ijsclub

Er wordt strenge vorst voorspeld komende week, maar als je geen lid bent van een ijsvereniging is de kans groot dat je voor een schaatstochtje op een natuurijsbaan nergens terecht kunt. Alleen ijsclubleden zijn zeker van schaatspret. Corona is ook voor schaatsers de grote spelbreker. De KNSB heeft alle ijsverenigingen aangeraden alleen leden toe te laten, mochten de ijsbanen na volgende week open kunnen. Dat zei voorzitter Rieks Poelman van de sectie Natuurijs van de KNSB op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

Verschillende natuurijsbanen in onder meer Groningen en Drenthe bereiden zich inmiddels voor om de baan open te gooien als de vorstperiode een stevige ijslaag oplevert. Dat doen ze met instemming van de veiligheidsregio’s, die wel eisen dat de ijsclubs zich aan het corona-protocol van de KNSB houden.

Dat houdt onder meer in dat schaatsers zich via een e-ticket kunnen inschrijven op een periode van twee uur. Elke twee uur wordt de baan dan leeg gemaakt en mag een nieuwe groep schaatsers erop. De KNSB heeft de verenigingen aangeraden om bij de entree alleen schaatsers met een lidmaatschapskaart toe te laten. Op die manier blijft de toeloop beperkt.

Poelman geeft toe dat dat vervelend is voor alle andere schaatsliefhebbers. Die zullen op buitenwater hun toevlucht moeten zoeken “maar dat brengt wel risico met zich mee”.

Treintjes op het ijs zijn verboden, en koek en zopie wordt alleen in een to go-omgeving verkocht.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie