Binnenland
AVROTROS

Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland) over mondkapjes: 'Dit kun je niet bij de winkeliers neerleggen!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland) over mondkapjes: 'Dit kun je niet bij de winkeliers neerleggen!'

Het lijkt op het bekende ritueel: de besmettingen lopen op, er volgt een persconferentie met strengere maatregelen en verschillende branches reageren daarop. Maar de reacties op de laatste maatregelen lijken feller dan alle vorige keren. Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland begrijpt die felle reactie wel, zegt hij in Stax&Toine: "Er gloorde weer hoop, maar dit is een nieuwe dreun. Voor veel ondernemers staan het voortbestaan op het spel."

Video niet beschikbaar

Biesheuvel is het eens met het kabinet dat de discipline moet worden aangescherpt. Toch is hij zeer kritisch op de gekozen maatregelen.

Niet te doen

Het plan is om kantoren en bedrijven te controleren op het naleven van coronamaatregelen, met name of er voldoende wordt thuisgewerkt. Biesheuvel ziet dit niet snel van de grond komen: "Ik verwacht dat die handhaving niet zoveel zal voorstellen. Ik hoor van burgemeesters zeggen dat ze nu al niet genoeg BOA's hebben."

Van het regionale advies over mondkapjes begrijpt Biesheuvel niets. "Dit vind ik ontzettend onduidelijk. Maak het beleid gewoon landelijk. Ik kan niet beoordelen of het effect heeft, maar dit is natuurlijk niet vol te houden. Winkeliers ervaren toch al dat het moeilijk is om klanten aan te spreken op de afstand, en dan krijgen ze ook nog deze verantwoordelijkheid er bij. Dat is niet te doen. Dit kun je niet bij winkeliers en horecaondernemers neerleggen."

hans-biesheuvel-kritisch-over-nieuwe-corona-maatregelen

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie