Binnenland
NOS

'Groeibriljant Visser kan nog sneller op de horden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Groeibriljant Visser kan nog sneller op de horden'

Met een tijd van 12,71 liep atlete Nadine Visser zondag het stokoude Nederlands record op de 100 meter horden van Marjan Olyslager uit 1987 uit de boeken. Als een grote verrassing kwam dat voor alle betrokkenen echter niet.

"Nee, eigenlijk niet", lachte de hoofdrolspeelster zelf. "Ik voelde al een tijdje dat ik een stuk harder moest kunnen. Ik dacht: wanneer komen die snellere tijden nou eens een keer?"

Precies zo dacht Olyslager, die er niet rouwig om is dat ze haar record kwijt is, er over. "Heel mooi dat het gebeurd is. Ik wist ook dat als ze nu niet zou doen, dat ze het dan straks wel op het EK zou doen."

Groeibriljant

Voor trainer Bart Bennema is het Nederlands record van Visser een bevestiging van wat hij jaren geleden al zag. "Ja, op haar zestiende wist ik al dat Nadine een groeibriljant was op de horden."

Sinds de voormalig meerkampster zich sinds begin dit jaar volledig heeft toegelegd op de horden, gaat de ontwikkeling echt hard. "En dat is wel even wennen", merkt Bennema.

bennema.mp3

"Als het echt snel gaat, wordt hordenlopen oncomfortabel. Dan komen de hordes zo snel achter elkaar, dat je alleen maar kan reageren, terwijl Nadine soms nog op zoek is naar controle. Dat leert ze nu, dus ik ben tevreden over haar ontwikkeling."

Toch klinkt er wat twijfel in de stem van Bennema. De verklaring: hij is ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit. "Ze kan harder. Maar ik weet niet of dat dit jaar al gaat lukken of dat het volgend jaar pas komt."

Ster advertentie
Ster advertentie