Binnenland

In 2017 nieuw op NPO Radio 1: Radar Radio

foto: Mischa Blok - Foto: AVROTROSfoto: Mischa Blok - Foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. In 2017 nieuw op NPO Radio 1: Radar Radio

In 2017 komt er op zaterdagmiddag een nieuw programma op NPO Radio 1: Radar Radio. Presentator Mischa Blok kijkt daarin met een kritische blik naar consumentenzaken. Daarbij wordt ook de confrontatie met bedrijven en overheden niet geschuwd.

Het AVROTROS-platform Radar heeft behalve het tv-programma ook een magazine en een website en nu is er vanaf 14 januari 2017 Radar Radio. Het programma wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 15.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1.

In de eerste uitzending wordt meteen een prijs uitgereikt: de Loden Radioleeuw. Welke radioreclame is de grootste oorwurm en wordt door de luisteraar als meest irritante radioreclame beschouwd? Luisteraars kunnen vanaf 12 december stemmen op hun favoriet via www.lodenleeuw.nl/radio.

Mischa Blok is verheugd met haar nieuwe rol: "Ik beschouw het als een eer om op zo’n sterk merk als Radar te mogen voortborduren. Ik kijk er enorm naar uit om live in gesprek te gaan met luisteraars, hun persoonlijke ervaringen te horen en voor hen op te komen indien nodig. Radar Radio moet een betrokken, informatief en spraakmakend programma worden waarin luisteraars zich altijd gehoord voelen."

Mischa Blok was nieuwslezer bij ANP en BNR Nieuwsradio en verslaggever/samensteller bij TROS In Bedrijf. In 2011 won ze de RadioLab-prijs voor 'Dit is Radio 1’. De afgelopen drie jaar was ze verslaggever bij Radio EenVandaag, waar zij bekend stond om haar betrokken interviewstijl, altijd op straat, dichtbij de mensen en maatschappelijk geëngageerd.

Ster advertentie
Ster advertentie